Cum se simte românca rănită în atentatul din Londra

andreea cristea
Andreea Cristea. Foto: Facebook

Andreea Cristea, românca în vârstă de 29 de ani care a fost rănită în timpul atentatului de la Londra, a fost operată de medicii britanici, iar acum starea sa este mai bună, chiar dacă tânăra continuă să fie inconștientă, relatează BBC.

Dan Mihalache, ambasadorul român în Marea Britanie, a declarat pentru postul de televiziune că starea Andreei Cristea este „stabilă și se îndreaptă într-o direcție bună”.

Andreea Cristea a fost lovită de mașina condusă de atacator și aruncată în Tamisa. Anterior nu se știa dacă ea s-a aruncat intenționat de pe pod pentru a scăpa de vehicul sau a căzut după ce a fost lovită.

După ce a fost salvată din apă, Andreea Cristea a fost supusă unei intervenții chirurgicale pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Prietenul Andreei, Andrei Burnaz, care se afla alături de ea pe pod în momentul producerii atentatului, a fost și el rănit. Tânărul are un picior rupt.

Potrivit BBC, Andreea Cristea urma să fie cerută de soție chiar în ziua atacului. Ea se afla în Londra alături de Andrei Burnaz pentru a sărbători ziua de naștere a acestuia.

Familia Andreei Cristea se află acum în Londra și a cerut să le fie respectată intimitatea.

Aproximativ 50 de oameni din cel puțin 12 țări au fost răniți în atentatul din Londra. 31 dintre răniți au avut nevoie de îngrijiri la spital.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.