Anchetă în magazine în cazul bebelușilor bolnavi. Ce produse sunt suspecte

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cauza îmbolnăvirii a 27 bebeluși din Argeș. 11 dintre aceștia sunt internați la spitalul Marie Curie din Capitală, trei la Matei Balș, iar alții 12 copii sunt în spitale din Argeș, cu insuficiență renală severă. Un alt bebeluș a murit.

Medicii au operat deja o parte dintre ei. „Este o intervenție chirugicală prin care se introduce în cavitatea abdominală un cateter.

În felul ăsta suplinim funcția rinichiului. Nu ne așteptăm la schimbări majore. Ei sunt într-o stare care necesită atenție și monitorizare de la oră la oră.

Unul dintre pacienți s-a degradat, dar sperăm să putem controla situația”, a declarat șeful secției ATI de la Marie Curie, doctorul Radu Tăbăcaru, pentru Digi24.

Anchetatorii au luat probe și declarații de la mai multe familii. Una dintre ipoteze ar fi aceea că o posibilă sursă de contaminare cu bacteria e.coli, care i-a îmbolnăvit pe bebeluși, ar fi niște fructe.

S-au făcut deja controale la mai multe magazine din lanțul aceluiași supermarket. Toți părinții au spus că au cumpărat fructele din aceleași magazine. Deocamdată s-au trimis mai multe probe la un laborator din Capitală și se așteaptă rezultatele.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.