Anca Bucur, cea mai ”fit” româncă. Tocmai a devenit vicecampioană mondială

Anca Bucur are 27 de ani și a fost Miss Fitness Universe în 2013 (Facebook)
Anca Bucur are 27 de ani și a fost Miss Fitness Universe în 2013 (Facebook)

Anca Bucur (27 de ani) este una dintre cele mai talentate practicante ale fitnessului din lume. Fosta Miss Fitness Universe s-a clasat, zilele trecute, pe locul doi la Campionatul Internațional Fitness America.

Performanța este una excelentă, competiția de la Las Vegas fiind un fel de ”Turneu al Campioanelor” în fitness. Anca Bucur s-a clasat pe locul doi și la Miss Fitness Universe, în luna iunie, după ce în 2013 câștigase titlul suprem.

”La categoria mea, profesioniști, concurența e foarte strânsă, iar gradul de dificultate e foarte ridicat. În această divizie se califică doar fete care au câștigat aceaste competiții și înainte, la categoria open. În urmă cu doi ani, s-a introdus această divizie, din dorința de a-i aduna laolaltă pe cei mai buni sportivi din lume și de a-i răsplăti pentru ceea ce facem cu titularura de profesionist. Astfel devine și mai greu pentru cei din juriu să ne departajeze. E un sentiment plăcut să faci parte dintr-un grup de top”, a declarat sportiva din România într-un interviu acordat blogului Andreei Vasile.

”Deși practic fitnessul la nivel înalt, el este doar o pasiune pentru mine. Experiența pe care am avut-o în anii de balet și gimnastică aerobică m-a ajutat foarte mult să aplic ce știu și în fitness”, a mai spus Anca Bucur.

La concursul de la Las Vegas au participat peste 700 de concurenți, întrecerea fiind la cea de-a 25-a ediție.

Anca Bucur este instructor de fitness și crede cu tărie în ceea ce face, ea începându-și drumul în sport devreme, pe când avea doar trei ani.

”Această experiență m-a făcut un om mai bun, mai matur si mai puternic. Am întâlnit aici povești uimitoare, transformări spectaculoase, oameni dedicați și minunați. E o provocare pe care am acceptat-o pentru că m-am redescoperit. Sunt un rac ambițios și sensibil. Îmi place să călătoresc, să descopăr, să mă autodepășesc, să lupt pentru momentele care îmi aduc bucurie și împlinire”, a completat ea.