Angajații ANAF se plâng de salariile mici. Funcționar: „Mi-e rușine cu salariul de 4.000 de lei”

inspectori ANAF
Foto: Captură YouTube

Comisia de muncă a Senatului a dezbătut ieri, 18 mai, Legea salarizării, iar la discuții au fost prezenți și funcționari ANAF, care anterior au protestat că nu au fost incluși în grila de măriri salariale din administrația publică, relatează Digi24.

Mariana Manea, unul dintre funcţionarii ANAF prezenți la dezbaterea din Comisia de muncă a Senatului, a declarat că ei îi este rușine cu salariul pe care îl are.

După 20 de ani de muncă la ANAF, Manea are un salariu de 4.000 de lei, pe care îl consideră rușinos.

”Sunt inspector care fac controale la multinaţionale, am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control”, a spus Manea, citată de news.ro.

„Eu fac scheme de fraudare pe evaziune fiscală, aplic directive europene şi nu vorbesc ca să mă laud în faţa dumneavoastră. Când m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rău. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este o ruşine. Nu vom colecta pentru că şi eu şi colegii mei ne vom reorienta în alte structuri, unde salariile acum au crescut cu 200%. Şi atunci colectarea cine o va face?”, a mai spus ea.

Funcționarii ANAF au avut câștig de cauză, iar Comisia de muncă a Senatului a aprobat mărirea salariilor cu aproximativ 3.000 de lei pentru funcţiile de conducere şi între 100 de lei şi 1.800 de lei pentru funcţiile de execuţie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.