Americanii vin în România să crească marijuana medicinală

Cannabis. Foto: Pixabay
Cannabis. Foto: Pixabay

PHI Group, un fond de investiții din Statele Unite ale Americii care este specializat în exploatarea resurselor naturale și în agricultură, vrea să cultive cannabis medicinal și alte plante medicinale în România.

Americanii vor să își desfășoare activitatea în Transilvania, unde au în plan și deschiderea unui centru de sănătate pentru persoanele care vor să urmeze tratamente naturale și holistice.

Cannabisul medicinal a devenit legal în multe state din SUA, iar în unele dintre ele a fost legalizat și consumul și comercializarea marijuanei în scop recreațional. Cannabisul a devenit, astfel, una dintre cele mai prospere noi industrii din SUA, cu venituri de 6,7 miliarde dolari în 2016.

Se estimează că în 2025, piața cannabisului în Statele Unite ale Americii va valora 56 de miliarde de dolari.

În România, cannabisul medicinal este legal, chiar dacă nu există niciun medicament pe baza acestei plante pe piață. Consumul recreațional și comercializarea marijuanei sunt interzise de lege în țara noastră.

Compania americană nu este la prima inițiativă de afaceri în România. De curând, PHI Group a anunțat demararea lucrărilor în Transilvania la un parc industrial, o centrală electrică pe gaz și sere pentru agricultură organică și plante medicinale. Demersurile americanilor sunt făcute cu ajutorul unei firme din România.

„În cazul serelor, compania se va concentra pe plante medicinale organice precum cannabis medicinal, ganoderma lucidum, castravete amar, șofran și alte ierburi prețioase care pot fi folosite în scopuri medicinale și au prețuri peste cel al altor recolte”, spun reprezentanții companiei, citați de Profit.ro.

Americanii speră ca afacerile din România să le aducă venituri de 150 de milioane de dolari în 2019.

Foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.