Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiștoace și gunoaie pe stradă

FOTO: @drmodz/Flickr
FOTO: @drmodz/Flickr

Consiliul General al Municipiului București a anunțat un proiect de hotărâre prin care cei care aruncă resturi de țigări și alte gunoaie pe domeniul public, precum și cei care strică mobilierul stradal, vor primi amenzi de până la 5.000 de lei. Până acum, amenda maximă era de doar 500 de lei.

De asemenea, vor fi amendate și persoanele fizice și juridice care aruncă zăpada din curți pe trotuare, carosabil, în intersecții, spații verzi, terenuri virane sau în canale.

În proiect, printre altele, se mai precizează că „este interzisă depozitarea pe domeniul public (în zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării acestora de către operatorii de salubritate; este interzisă răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spații verzi) a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor și teraselor, de la cișmelele imobilelor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip; este interzisă aruncarea pe domeniul public, din autovehicule, a deșeurilor de orice natură”.

De asemenea, amenzi li se vor aplica și celor care nu asigură „înlocuirea jgheaburilor și burlanelor degradate, menținerea corespunzătoare a fațadelor imobilelor pe care le dețin, a mobilierului urban și stradal, statuilor și monumentelor aflate pe domeniul public”.

O altă decizie importantă în ceea ce privește imaginea Capitalei s-a luat la sfârștitul lunii trecute. Primăriile de sector din București vor putea crește impozitele cu până la 500% pentru imobilele și terenurile neîngrijite din intravilan.

„Se va mări impozitul, practic, cu 600%. 100%, plus 500%, Noi vrem să punem o presiune pe proprietari, ca aceştia să le aducă la o stare normală. Cred că se poate şi vinde o proprietate pentru care nu ai bani să o întreţii şi poţi să-ţi cumperi o proprietate pe care ţi-o permiţi”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru Digi24.

FOTO: @drmodz/Flickr

1 COMENTARIU

  1. Woow !!! Este o …”iniţiativă” bună, dar, pur și simplu, nu-i văd aplicabilitatea, în sensul constatării, in primul rând, a infractiunilor ! Cine va face acest lucru ? Să nu-mi spuneţi că… Poliţia locala, sau reprezentanţii primăriei ! Peste tot, prin parculeţe, sau chiar la locurile de joacă pt copii, pe jos, este plin de coji de seminţe, sau chiștoace, deși acolo fumatul este interzis ! În privinţa celor care aruncă saci cu moloz, sau resturi rezultate din dezmembrari, sau constructii diverse, aceștia fac acest lucru … „noaptea, ca hoţii” , fiind greu de depistat ! Cu spălarea mașinilor, cu găleata, sau furtunul, in parcare, e altă problemă, care nu cred ca se va rezolva, curând ! La fel și cu … zăpada, care se va arunca.în continuare pe carosabil, sau pe spaţiul verde ! Altfel, spus, va fi o „frecţie la un picior de lemn ” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.