Amendă uriașă pentru un șofer care a depășit viteza legală în Finlanda

viteza maxima legala
Foto: DrunkDriver via Wikimedia Commons

Un om de afaceri milionar din Finlanda a primit o amendă de 54.000 de euro pentru că a depășit viteza legală, relatează BBC.

În Finlanda, amenzile pentru depășirea vitezei legale sunt proporționale cu veniturile șoferului, amenda fiind calculată în funcție de veniturile zilnice ale persoanei. Astfel, cei cu venituri mari plătesc automat amenzi mai mari dacă încalcă legea.

Omul de afaceri Reima Kuisla a fost prins mergând cu 103 km/h într-o zonă în care viteza maximă legală era de 80 de km/h.

În momentul în care a fost prins de polițiști mergând cu viteză mare, autoritățile i-au verificat taxele plătite în anul 2013, an în care Kuisla câștigase 6,5 milioane de euro. Prin urmare, omului de afaceri i s-a spus că are de plătit o amendă de 54.000 de euro.

Kuisla a fost foarte nemulțumit de întâmplare. „În urmă cu 10 ani n-aș fi crezut că mă voi gândi serios să mă mut în străinătate. Finlanda este o țară în care e imposibil de trăit pentru anumiți oameni care au venituri ridicate și avere”, a scris milionarul pe pagina sa de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografii idilice în pădure, cu copii și animale
Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Victorie în instanță pentru studentul dat afară de la Arhitectură pentru că s-a plâns de condiții

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.