Amendă uriașă pentru o tânără care a mințit că s-a vindecat de cancer cu tratamente naturiste

Belle Gibson. Foto: Facebook
Belle Gibson. Foto: Facebook

O autoare din Australia, care afirmase în repetate rânduri că s-a vindecat de cancer printr-o alimentație sănătoasă, a fost amendată cu 410.000 de dolari.

Sancțiunea a fost aplicată sub motivul că tânăra a minițit că făcea donații în scopuri caritabile. Belle Gibson a scris o carte în care promitea o dietă-minune, care i-ar fi scăpat pe cititori de boli grave, cum ar fi cancerul.

Mai mult, tânăra din Australia a precizat că a donat toți banii pe care i-a câștigat de pe urma cărții sale. Minciuna a fost luată drept infracțiune de către judecătorii de la Antipozi, care și-au motivat decizia prin faptul că Belle Gibson a încercat să își înșele cititorii prin afirmațiile sale.

”Una dintre cele mai evidente dovezi ale înșelăciunii este faptul că ea și compania pe care o conduce nu au făcut nicio donație spre organizațiile pe care le menționase”, se precizează în motivarea sentinței, care a însemnat condamnarea la plata a peste 400.000 de dolari.

”Dacă domna Gibson va plăti penalitățile financiare, s-ar face dreptate celor care au sperat că banii lor vor ajunge la fundațiile caritabile”, au mai spus judecătorii, citați de ”The Guardian”.

”Astfel, cei vulnerabili vor avea parte de puțin bine, la fel ca organizațiile care îi susțin și care au fost trase indirect în acest caz nefericit”, se mai precizează în comunicatul tribunalului australian.

Belle Gibson are 25 de ani și a devenit faimoasă în Australia în urmă cu patru ani, când a lansat o carte în care susținea că a fost diagnosticată cu cancer la creier, dar și că medicii îi mai dădeau doar 4 luni de trăit. Tânăra a povestit că a respins tehnicile moderne de tratament și a apelat la metode naturiste pentru a se vindeca.

Belle Gibson a recunoscut, în urmă cu doi ani, că nu a suferit niciodată de cancer.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.