Alina Gorghiu a demisionat de la conducerea PNL

Alina Gorghiu FOTO: pnl.ro
Alina Gorghiu FOTO: pnl.ro

Alina Gorghiu a demisionat de la șefia PNL din cauza rezultatelor slabe înregistrate de partid la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Alina Gorghiu a făcut anunțul într-o conferință de presă, fără să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„Obiectivul pe care mi-l propun acum, pe final de mandat, este unul foarte clar: solidaritatea Partidului Național Liberal. Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziție puternică la PSD. Vă asigur că-i vom monitoriza atent”, a declarat Alina Gorghiu.

„Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru Partidul Național Liberal și vom merge mai departe”, a adăugat ea.

Alina Gorghiu a anunțat că mâine, 13 decembrie, se va întruni și Biroul Politic Național al PNL care va decide cine va asigura interimatul partidului pentru următoarele două luni, până când se va organiza Convenția Națională pentru alegerea unui nou președinte al PNL.

Cu cine au votat românii din diaspora. Marea surpriză de pe locul întâi

PNL a obținut un scor foarte slab la alegerile parlamentare din 11 decembrie: 19,95% la Camera Deputaților și 20,32% la Senat.

Mai mult, PNL a pierdut bătălia electorală chiar și în Ardeal, unde de regulă liberalii obțineau mai multe voturi decât PSD. De această dată, PNL a pierdut aproape toate județele din Transilvania, obținând procente mai bune decât PSD numai în județele Sibiu, Alba și Cluj.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.