Fetiță de 2 ani salvată de la orbire. Cum poți ajuta și tu

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația "Salvează o inimă"

La vârsta de 2 ani şi jumătate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci când medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o formă severă de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viaţa dacă boala s-ar fi răspândit la creier.

Familia a primit vestea în luna aprilie, iar de atunci părinții au luptat din răsputeri pentru a-i salva vederea: şi-au vândut toate bunurile, au apelat la toate cunoştințele pentru ajutor, însă nu a fost de ajuns.

Atunci când îşi pierduseră orice speranţă, sute de români au sărit în sprijinul lor, donând peste 15.000 de euro pe platforma de donaţii www.salveazaoinima.ro, iar fetiţa a fost trimisă de urgenţă în Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a începe şedinţele de chimioterapie şi radioterapie.

Fetiţa a făcut 4 şedinţe de chimioterapie timp de 12 zile, iar apoi alte 26 de şedinţe de radioterapie în decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci Samuray Tuncer şi Cehyun Bozkurt, fetiţa a răspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost îndepărtate. În continuare, Alina va efectua controale periodice, o dată la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidivă.

“Am rămas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decât vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde şi ultima rază de lumină. Am discutat telefonic cu părinţii copilei şi sunt foarte fericiţi că tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetiţei a fost salvată. Le mulţumim medicilor de la Medical Park, care au reuşit în ultimul moment să o salveze, căci altfel exista riscul major ca boala să ajungă la creier şi să îi pună viaţa în pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, însă Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidivă”, a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” şi iniţiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna, citat într-un comunicat de presă al asociației remis GreatNews.

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Pentru a efectua următoarele şedinţe recomandate de medici, fetiţa mai are nevoie de 12.000 de euro.

Donaţiile pot fi făcute pe salveazaoinima.ro, prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)
RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro)
RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari)
sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave.

La campaniile umanitare organizate de asociație s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale: pe platforma online s-au înregistrat donații de peste 1.073.000 de euro şi peste 180.000 de euro din campanii de donaţii prin SMS.

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.