Fetiță de 2 ani salvată de la orbire. Cum poți ajuta și tu

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația "Salvează o inimă"

La vârsta de 2 ani şi jumătate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci când medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o formă severă de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viaţa dacă boala s-ar fi răspândit la creier.

Familia a primit vestea în luna aprilie, iar de atunci părinții au luptat din răsputeri pentru a-i salva vederea: şi-au vândut toate bunurile, au apelat la toate cunoştințele pentru ajutor, însă nu a fost de ajuns.

Atunci când îşi pierduseră orice speranţă, sute de români au sărit în sprijinul lor, donând peste 15.000 de euro pe platforma de donaţii www.salveazaoinima.ro, iar fetiţa a fost trimisă de urgenţă în Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a începe şedinţele de chimioterapie şi radioterapie.

Fetiţa a făcut 4 şedinţe de chimioterapie timp de 12 zile, iar apoi alte 26 de şedinţe de radioterapie în decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci Samuray Tuncer şi Cehyun Bozkurt, fetiţa a răspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost îndepărtate. În continuare, Alina va efectua controale periodice, o dată la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidivă.

“Am rămas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decât vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde şi ultima rază de lumină. Am discutat telefonic cu părinţii copilei şi sunt foarte fericiţi că tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetiţei a fost salvată. Le mulţumim medicilor de la Medical Park, care au reuşit în ultimul moment să o salveze, căci altfel exista riscul major ca boala să ajungă la creier şi să îi pună viaţa în pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, însă Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidivă”, a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” şi iniţiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna, citat într-un comunicat de presă al asociației remis GreatNews.

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Pentru a efectua următoarele şedinţe recomandate de medici, fetiţa mai are nevoie de 12.000 de euro.

Donaţiile pot fi făcute pe salveazaoinima.ro, prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)
RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro)
RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari)
sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave.

La campaniile umanitare organizate de asociație s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale: pe platforma online s-au înregistrat donații de peste 1.073.000 de euro şi peste 180.000 de euro din campanii de donaţii prin SMS.

alina buhna
Alina Buhna. Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

DISTRIBUIȚI
Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.