Olimpic depunctat pentru că a rezolvat o problemă altfel, chiar dacă într-un mod corect

alexandru pascu
Foto: Captură Digi24

Alexandru Pascu, un elev de clasa a VIII-a din localitatea Băileşti, judeţul Dolj, i-a pus în încurcătură pe profesorii de matematică după ce la Olimpiada Județeană a rezolvat o problemă altfel decât era în barem, chiar dacă într-un mod corect, relatează Digi24.ro.

Elevul a fost depunctat pentru că a dat o soluţie diferită și abia după intervenţia celor de la Ministerul Educaţiei tânărul a primit punctajul şi s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Matematică.

Alexandru Pascu are 15 ani și este elev la școala nr. 5 din municipiul Băilești. Pe 18 martie a participat la faza județeană a Olimpiadei de Matematică. La problema de geometrie, Alexandru a găsit o altă soluție decât cea din baremul stabilit de Ministerului Educației.

Alexandru a fost convins că rezolvarea pe care a dat-o este una corectă. A fost uimit când a văzut subiectul nu i-a fost punctat, așa că a depus contestaţie: „A fost puţin surprinzător, adică eu mă aşteptam să primesc dacă nu maxim, aproape de maxim pentru că făcusem şi ştiam că explicasem foarte bine”.

Unul dintre profesorii din comisia de evaluare a explicat că a corectat conform cu baremul impus de minister. Prin urmare, Alexandru a primit la prima corectură 0 puncte pentru acel subiect. Preşedintele executiv al Olimpiadei de Matematică, faza judeţeană, a declarat că greșeala nu este a corectorilor, ci a ministerului.

După ce Ministerul Educaţiei a trimis răspunsul la contestaţie şi a recunoscut drept corectă soluţia dată de Alexandru, el a primit 4 puncte din 7 pentru problema respectivă şi s-a calificat la faza naţională.

1 COMENTARIU

  1. Dacă în barem nu a fost specificat că orice rezolvare corectă se punctează corespunzător atunci este o scăpare a celor de la minister, dar dacă este specificat acest lucru mă întreb cum de mai sunt lăsați să predea cei care au corectat precum și președintele comisiei județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.