Alexandra Stan, șocată de mizeria găsită în spitalul de stat unde se tratează tatăl ei

alexandra stan constanța spital
Foto: Facebook

Aflată în Spitalul Județean din Constanța, unde era internat tatăl său, cântăreața Alexandra Stan a fost șocată de condițiile pe care le-a găsit în cel mai important spital din acest județ. Ea a publicat și câteva imagini pe Facebook și a spus că asistentele din spital se așteaptă să primească șpagă pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu.

„Îmi iubesc țara și mă mândresc peste tot în lume cu faptul că sunt româncă, dar nu pot să înteleg de ce noi între noi nu putem să ne respectăm și să ne oferim tot ce este mai bun! Din septembrie m-am mutat în Los Angeles pentru o perioadă, dar pentru mine acasă înseamnă #Romania. Acum am venit în țară din cauză că tatăl meu se află în spital”, a povestit tânăra pe rețeaua de socializare.

„Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului Județean Constanța. Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorbă cu mine când le-am atras atenția că trebuie schimbată branula. Ca să nu mai spun că pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani. Mizerie, dezinteres și lipsă de respect față de pacienți. Asta am întâlnit astăzi. Eu cred, totuși, că putem mai mult de atât”, continuă mesajul artistei.

În imaginile publicate de Alexandra Stan se vede că mobilierul din camera de spital a tatălui său este ruginit, pe jos este murdar, iar într-o poză apare chiar și un gândac.

Începând de la 1 martie, medicii și asistenții din România au salarii mult mai mari. De exemplu, un asistent medical dintr-un spital va avea un salariu de bază cuprins între 3.610 și 4.345 de lei, în funcție de vechime și de nivelul studiilor. La acest salariu de bază se adaugă sporul pentru condițiile de muncă, sporul pentru munca în zile libere și sporul pentru munca în ture, astfel încât veniturile acestora cresc substanțial.

alexandra stan spital constanța
Foto: Facebook
alexandra stan spital constanța
Foto: Facebook
alexandra stan spital constanța
Foto: Facebook

alexandra stan spital constanța
Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.