Alexandra Dulgheru, învinsă în finală la Kuala Lumpur

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a pierdut finala turneului din capitala Malaeziei, după un meci de trei seturi cu daneza Caroline Wozniacki.

Românca a reușit să câștige primul set în fața principalei favorite pe cimentul de la Kuala Lumpur, scor 6-4, însă le-a pierdut clar pe următoarele două, scor 2-6, 1-6, și a ratat al treilea trofeu din carieră, după cele două cucerite în 2009 și 2010 pe zgura de la Varșovia.

A fost sfârșitul unei săptămâni excelente, dar și foarte obositoare, pentru Alexandra Dulgheru (24 de ani), care pare să revină la forma din urmă cu cinci ani, înainte de accidentările care au ținut-o departe de circuitul WTA.

Bucureșteanca va urca 22 de poziții în ierarhia mondială, cel mai important progres al săptămânii în Top 100, până pe locul 72.

Pentru evoluția din Malaezia, Alexandra Dulgheru va fi recopensată cu 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA. Mult mai proaspătă din punct de vedere fizic, daneza Wozniacki a ajuns la cel de-al 23-lea titlu din carieră, profitând și de faptul că românca a disputat un meci-maraton, de peste trei ore, cu australianca Jarmila Gajdosova, în semifinale.

Ambele jucătoare urmează să participe la importantul turneu de la Indian Wells, în Statele Unite, care debutează mâine. La această competiție va participa și Simona Halep, care este cap de serie 3.

Alexandra Dulgheru va începe competiția în calificări și trebuie să câștige două meciuri pentru a se califica pe tabloul principal.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Cele mai mici forme de viață de pe Terra, analizate pentru prima dată. „Sunt misterioase”
Care sunt cauzele autismului? Un studiu aduce informații noi