Întoarcerea Alexandrei Dulgheru. Românca a luptat și a câștigat splendid la Doha

Alexandra Dulgheru a învins-o pe franțuzoaica Alize Cornet în primul tur al turneului de la Doha, după un meci crâncen, care a durat două ore și jumătate.

Izbânda marchează revenirea româncei în tenisul mare, după patru ani de zile pierduți din cauza problemelor medicale. Alexandra Dulgheru are 25 de ani și are în palmares două titluri WTA, ambele cucerite la Varșovia, în 2009 și 2010. În prezent pe locul 94 în lume, bucureșteanca a fost, înainte de accidentările suferite la genunchi, în Top 30 mondial.

În acest an, Alexandra Dulgheru ajunsese de două ori pe tabloul principal și pierduse de fiecare dată în primul tur. La Doha, ea a început în calificări, unde s-a revanșat în fața australicenei Jarmila Gajdosova și a chinezoaicei Saisai Zheng (n.r. – cele două jucătoare care îi provocaseră înfrângerile din 2015).

Singura româncă prezentă la Doha, după ce Simona Halep a declarat forfait, a făcut un meci excelent cu Alize Cornet, franțuzoaica de pe locul 24 în ierarhia WTA. Cornet a reușit, în 2014, să o învingă de trei ori pe americanca Serena Williams, și după cum a început meciul de ieri se părea că va obține o victorie facilă în fața Alexandrei Dulgheru.

Jucătoarea din Franța s-a desprins rapid la 4-1, însă românca s-a trezit din pumni, a strâns din dinți și a câștigat setul cu 6-4! Cornet a răspuns în manșa secundă, pe care și-a trecut-o în cont cu scorul de 6-3, însă n-a mai găsit soluții în ”decisiv”. A fost 6-1 pentru Alexandra Dulgheru, care câștigă primul meci pe un tablou principal în circuitul WTA după exact șase luni de insuccese.

În această după-amiază, după ora 18.00, în direct la Digi Sport 2, Alexandra va încrucișa racheta cu una din marile favorite la cucerirea trofeului de la Doha: daneza Caroline Wozniacki, cap de serie 3.

Victimă a Simonei Halep la Dubai, în semifinale, Wozniacki a câștigat singurul duel direct cu Alexandra Dulgheru, în 2010, la Roland Garros, cu scorul de 6-3, 6-4.