Aleșii românilor și-au mărit indemnizația, dar nu știu cu cât: ”Nimeni nu poate să trăiască din mai puțin de o mie de euro”

Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a făcut multe promisiuni înainte de alegerile parlamentare (Facebook)
Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a făcut multe promisiuni înainte de alegerile parlamentare (Facebook)

Deputații și senatorii români și-au mărit indemnizațiile, dar nu știu cu cât. De ce? Aleșii nu și-au verificat conturile.

Parlamentarii au primit, de la 1 iulie, o indemnizație netă de aproape 10.000 de lei.

”N-am verificat, dar, probabil, nu cred că este vreo diferenţă dacă a primit un coleg, primesc toţi”, a spus Petre Manole, deputat PSD. Colegul său de partid, Octavian Petric, a fost și el foarte nonșalant: ”N-am primit încă, nu ştiu, n-am primit încă. Am înţeles că va fi în jur de 7.000 de lei.”

”Ce om ar spune că nu are nevoie de bani? Şi ăia care au foarte mulţi bani spun că au nevoie de bani. Au fost bineveniţi, de ce să nu spun lucrul acesta”, a precizat Ioan Munteanu, lider de grup PSD, pentru Digi24.

De cealaltă parte, parlamentarii din opoziție se bat cu pumnul în piept că vor încerca să reducă salariile parlamentarilor, cât și pensiile speciale ale aleșilor, dar din toamnă.

Cel mai rupt de realitate pare să fie Remus Borza, deputat ALDE: ”Nimeni nu poate să trăiască din mai puţin de o mie de euro.”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.