Alegeri în SUA. Cine a crescut în sondaje după dezbaterea de duminică

FOTO: Wikimedia Commons

Hillary Clinton și Donald Trump s-au confruntat duminică seară în a doua dezbatere televizată din cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale din Statelor Unite ale Americii.

Potrivit sondajelor, în urma acestei întâlniri, candidata Partidului Democrat a luat un avans considerabil în opțiunile de vot ale americanilor.

Cel mai recent sondaj, realizat pentru postul de televiziune NBC și Wall Street Journal, arată că Hillary Clinton este susținută de 46% dintre alegători, iar republicanul Donald Trump de 35%.

Restul voturilor merg către candidatul libertarian Gary Johnson (9%) sau candidat ecologistă Jill Stein (2%).

Trump și-a cerut scuze public vineri după ce a apărut în presă o înregistrare din 2005, în care spune că a pipăit mai multe femei fără să le ceară acordul, precizând că și-a permis acest lucru pentru că este celebru. A povestit inclusiv despre o relație cu o femeie căsătorită.

„Încep pur şi simplu să le pup. Iar când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice”, spunea Donald Trump, într-un autocar, înainte de a filma un material pentru emisiunea „Acces Hollywood”.

Peste 60 de republicani au condamnat comentariile denigratoare făcute de Donald Trump la adresa femeilor. Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, s-a arătat „scârbit” de ceea ce e afirmat Trump.

https://greatnews.ro/donland-trump-si-a-scarbit-colegii-de-partid-l-a-criticat-inclusiv-nevasta/