Ajutoarele de înmormântare vor fi impozitate. Ce alte taxe propune noul Cod Fiscal

Mai multe tipuri de venituri, care nu erau supuse taxării, vor deveni impozitabile dacă va fi aprobat proiectul de de modificare a Codului Fiscal.

Ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele/văduvii de război, bursele primite de elevi și studenți, premiile sportivilor medaliați la campionatele mondiale, europene și la jocurile olimpice/paralimpice vor fi toate impozitate, potrivit consultanților PwC, citați de profit.ro.

Trecerea la impozitul pe venitul global va duce și la impozitarea ajutoarelor de înmormântare, ajutoarele pentru boli grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale și chiar a cadourilor sau tichetelor oferite de companii salariaților, cât și a contravalorii transportului la locul de muncă sau contravaloarea serviciilor turistice sau de tratament.

Ministerul Finanțelor dorește să modifice sistemul actual de impozitare obținute de persoanele fizice, renunțând la cota unică de 16% și introducerea unui impozit diferențiat de 0% sau 10% în funcție de venitul anual global pentru fiecare gospodărie din România.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.