Afaceri în agricultură. Plante care îți aduc profituri mari

Mușețelul poate fi trecut pe lista de idei de afaceri în agricultură 2018 FOTO: Evgeni Tcher/Pixabay.com
Mușețelul poate fi trecut pe lista de idei de afaceri în agricultură 2018 FOTO: Evgeni Tcher/Pixabay.com

Planurile pentru afaceri în agricultură trebuie făcute din timp. Dacă vreți să vă îndreptați spre agricultură, vă prezentăm, în acest articol, pe baza informațiilor specialiștilor, care sunt câteva dintre cele mai profitabile afaceri în agricultură cu plante.

Începem cu planta care apare în milioane de parfumuri vândute în întreaga lume, care a făcută renumite dealurile din zona Provence a Franței. Lavanda este o cultură populară și în România, care aduci profituri de până la 5.000 de euro la un hectar. Sunt agricultori români care au renunțat la culturile de grâu și porumb pentru a planta lavandă, mult mai profitabilă.

Lavanda se cultivă toamna sau primăvara. Planta rezistă la temperaturi de plus 40 de grade Celsius și minime de până la -20 de grade Celsius.

Gălbenelele pot fi trecute și ele pe lista cu idei de afaceri în agricultură. Petalele florilor se pot vinde către companii din Germania. Se folosesc în industria cosmeticelor și ca suplimente alimentare. Gălbenelele se seamănă primăvara devreme, în luna martie.

Potrivit agricultorilor, cresc foarte bine pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase, însă producția este mai mare pe solurile afânate, fertile, cu umiditate suficiente. Pentru un hectar de plantație aveți nevoie de aproximativ 7 kilograme de semințe.

Afaceri în agricultură. Mușețelul, menta și armurariul aduc profituri

O altă plantă care poate fi notată pe lista cu idei de afaceri în agricultură este mușețelul. Aveți nevoie pentru a înființa un hectar plantație de aproximativ 2 kilograme de semințe, care vă costă în jur de 400 de euro.

Mușețelul înflorește începând cu luna mai, iar recoltările se fac cam la 2 – 3 zile. Investiția într-o plantație de mușețel este de aproximativ 1.000 de euro. De asemenea, trebuie să știți că nu este o floare pretențioasă.

Despre mentă se spune că din primul an poate aduce profituri de 5.000 de euro la hectar, iar la din anul al treilea se poate ajunge până la 15.000 de euro.

Pentru a înființa un hectar aveți nevoie de aproximativ 6.000 de euro. Menta se plantează toamna, perioada cea mai bună pentru înrădăcinare. Culegerea se face vara, iar uscarea frunzelor de mentă se face la umbră, în șoproane în aproximativ 6 zile în mod natural.

O altă plantă care aduce profituri consistente este armurariul. Este o plantă medicinală care stă la baza unor medicamente și suplimente pentru protecția ficatului. Nu este o plantă pretențioasă și poate aduce fermierilor profituri de minim 2.500 de euro la hectar. Armurariul se plantează primăvara devreme, prin însămânțare.

FOTO: Evgeni Tcher/Pixabay.com