Cei care fac liste de afaceri cu fonduri europene 2016 pot include pe listă și o plantație de căpșuni. Primele lucrări la o plantație de căpșuni încep în luna aprilie, ceea ce înseamnă că aveți timp să strângeți un buget pentru a începe o astfel de afacere. În plus, vă puteți orienta și către o afacere cu fonduri europene 2016.

Pentru început aveți nevoie de aproximativ 4.000 de lei pentru a desfunda terenul la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri. În același timp, cu același buget, trebuie să puneți în jur de 35 de tone de îngrășământ.

Următoareale lucrări trebuie să le faceți în vară, în luna iunie. Atunci plantați căpșunii, operațiune pentru care aveți nevoie de aproximativ 17.000 de lei. Potrivit agricultorilor, plantele dau prima recoltă după un an, iar la un hectar de plantație de căpșuni puteți obține între 15 și 25 de tone. Din această cantitate, aproximativ 70% sunt căpșuni de calitate superioară.

Afaceri cu fonduri europene 2016. Cu obții bani pentru o plantație de căpșuni

Cei care vor să facă afaceri cu fonduri europene în 2016 trebuie să știe că România are alocat un buget de 9,3 miliarde de euro pentru investiții în agricultură, din care aproximativ 8 miliarde sunt de la Uniunea Europeană. Banii vin prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și sunt programați să fie cheltuiți până în 2020.

Tinerii care vor să facă afaceri cu fonduri europene 2016 pot obține bani pentru agricultură de până la 50.000 de euro. Banii se acordă în două tranșe. Una dintre reguli pentru a obține fonduri europene pentru afaceri în agricultură este să aibă domiciliul stabil în localitatea în care se află exploatația și să nu aibă alt serviciu.

Prima tranșă pentru afacerea cu fonduri europene este de 75%, iar cea de-a doua se acordă după ce tânărul demonstrează că are perfomanțe cu exploatația sa și că a reușit să ajungă la un nivel în care poate să vândă la o valoare de minim 20% din valoarea primei tranșe.

FOTO: Alvin Law/Flickr (creative commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cele mai bune orașe pentru studenți în 2016
Cele mai mari gafe de 1 Decembrie. Liviu Dragnea și Andreea Bălan, repetenții din 2015
3 milioane de români vor să se întoarcă în țară
Locuri de muncă în Germania: Cazare inclusă și alocație pentru copil