Afacere cu produse bio. Rețeta de succes a unei familii din Deva

Afacerea cu produse bio a unei familii din Deva s-a extins in opt ani la 200 de produse

O familie din Deva a pornit, în urmă cu mai mulți ani, o afacere cu produse bio, fabricând paste făinoase.  

De la pastele făinoase, afacerea s-a extins în prezent la o gamă de 150 – 200 de produse bio, în special germinate şi crude, printre care se numără fructe confiate, hrişca germinată, musli crocant, fulgi de secară, făină integrală de speltă sau tagliatelle din grâu dur cu busuioc.

Afacerea cu produse bio a fost înființată de Marius Gabor, de profesie inginer electronist. El a lansat în 2006, împreună cu familia sa, una dintre primele companii care produceau bio.

Inițiativa familiei de români a fost pusă pe picioare după ce Marius Gabor și-a petrecut șapte ani în mijlocul unor ferme bio din străinătate, respectiv din Germania,  Irlanda de Nord şi Egipt.

Antreprenorul a povestit că începutul a fost dificil pentru că 99% dintre români nu ştiau ce sunt acelea produse bio. Situația a făcut ca în primii trei-patru ani Marius Gabor să fie nevoit să aducă bani de acasă pentru a-şi ţine compania pe picioare.

Afacere cu produse bio , investiție de 150.000 euro

Investiţiile totale în primii ani de activitate au fost de 150.000 de euro, bani provenind din fonduri proprii.

„Când am început, am fost primul procesator bio din România. Şi grupul La Dorna avea atunci în portofoliu unt bio, dar era doar o mică parte din tot portofoliul companiei, pe când noi încă din primul moment am avut doar produse bio. În 2006 eram trei oameni – eu, soţia mea şi încă un angajat -, astăzi suntem 27 doar în producţie şi încă patru în distribuţie“, a declarat Gabor, citat de zf.ro.

Acum, cele mai multe dintre produsele fabricate la Deva ajung în străinătate, în țări precum  Germania, Marea Britanie,  Norvegia, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sau Austria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.