Adrian Năstase atacă un prezentator TV: „Bă, jigodie, ce-am furat? Bideul lu’ maică-ta?”

adrian năstase
Foto: Pagina de Facebook Adrian Năstase

Într-un articol intitulat “pamflet” publicat pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase a lansat un atac foarte dur la adresa lui Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1TV, pe care îl acuză că îl insultă permanent, atât pe el, cât și pe soția și pe copiii săi.

Articolul este unul mai vechi, publicat în iunie 2015 pe fostul blog al omului politic (nastase.wordpress.com), și pe care Adrian Năstase l-a republicat acum pe noul său blog (adriannastase.ro).

„După cum stiti, periodic, sunt nevoit  să-i administrez tratamentul lui Banciu. El are unele accese schizoide, incepe – fără rost – să vorbească in limbi străine, se blochează in consoanele finale ale cuvintelor. In plus, reactionează rău la unele persoane. Spre exemplu, articolele de pe blogul meu sau stirile in legătură cu mine ii crează (ortografia autorului – n.r.) o deosebită stare de irascibilitate. Poate că este vorba si de un inceput de Alzheimer”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier al României îl numește pe Radu Banciu „jigodie”, „gunoi”, „idiot”, “redus mintal” sau „maimuță”.

„Bă, jigodie, de patru ani (cinci ani, deja – n.b.), mă insulti si imi jignesti familia – sotia, copiii – pentru că ai frustrări cu Ceausescu. Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, si cu medicamente. Ce ai făcut tu, bă, in viată ca să mă judeci pe mine si pe altii. Imi spui tu mie că am vrut, ca premier, să inchid B1Tv? Bă, idiotule, când a fost infiintat B1Tv? In 2001. Cine era premier atunci, bă, gunoiule?”, a scris fostul premier.

Adrian Năstase: „Chiar nu știi nimic din ce-am făcut pentru țara asta?”

În articolul său, Adrian Năstase susține că nu a furat nimic: „De patru ani (cinci ani – n.b.) mă jignesti in fiecare seară, bă, jigodie. Mă acuzi că am furat. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? I-am furat afisele electorale lu’ taică-tu? Să fie sănătosi, că nu am nimic cu ei desi puteau să nu te scoată din incubator. Sigur, nu aveau de unde să stie unde o să ajungi. Bă, gunoiule, am creat peste 20 de muzee, am donat sute de hărti vechi statului si am creat cel mai mare muzeu de genul asta din Europa. Ai fost să-l vezi, bă, jigodie? Nu trebuie să-ti cumperi bilet pentru Burkina Faso ca să ajungi acolo. Chiar nu stii nimic din ce-am făcut pentru tara asta, bă, gunoiule? Dacă poti să mergi să faci turism in toată lumea, asta mi se datorează si mie, redus mintal ce esti. Sigur că am si gresit. Am avut lângă mine tot felul de lichele, ca tine, care nu si-au văzut decât interesul lor”.

„Am tăcut timp de patru ani (cinci ani – n.b.) si am asteptat să-ti vină mintea la cap (de p…). Tu insă ai ajuns să spui că vrei să joci pe mormântul meu, să iei in batjocură gestul meu de revoltă de acum trei  (patru – n.b.) ani, să faci diverse insinuări sexuale? Cu ce drept, bă, gunoiule? De fapt, mi-e milă de tine. Trăiesti intr-o hazna si te hrănesti de acolo”, mai scris Adrian Năstase.

Radu Banciu: „De 4 ani îl înjur pe omul ăsta”

La rândul său, Radu Banciu l-a atacat de mai multe ori în emisiunile sale pe Adrian Năstase, lucru pe care l-a recunoscut cu mândrie.

„De 4 ani îl înjur pe omul ăsta, adică în fiecare emisiune. L-am înjurat de mamă, l-am înjurat de tată, l-am înjurat de soartă, l-am înjurat de mătușa Tamara, l-am înjurat de nevastă, de copii, de nurori chiar, i-am înjurat viezurele, i-am înjurat mall-urile pe care le frecventează și i-am înjurat toată cariera politică în numele tuturor românilor care n-au putut să-l înjure niciodată”, a spus Radu Banciu într-o emisiune de acum 2 ani.

La acea dată, Radu Banciu a spus despre Adrian Năstase că este „o jigodie colosală“, iar despre Dana Năstase și despre copiii celor 2 a spus că sunt „hidoși”. Postul de televiziune a fost amendat cu 20.000 de lei de CNA pentru acea emisiune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.