Admitere liceu 2018. Azi se face repartizarea computerizată

Înscriere la liceu 2018 (dej24.ro)
Admitere liceu (dej24.ro)

Admitere liceu 2018. Ministerul Educației a anunțat că astăzi, de la ora 16:00, va anunța rezultatele repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a.

Aici găsiți toate listele corecte de la admitere liceu 2018.

În acest an, peste 150.000 de elevi au susținut examenul de Evaluare Națională, care va cântări în proporție de 80% în media finală de admitere liceu 2018. Restul de 20% va fi reprezentat de media obținută de elevi în cei patru ani de gimnaziu.

La Evaluarea Națională 2018 au fost obținute, în toată țara, conform rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, 345 de medii de 10, cele mai multe fiind în Bcuurești.

Și în acest an sunt așteptate medii foarte mari de admitere la cele mai bune licee din țară. În 2017, la Liceul Sf. Sava din Capitală s-a intrat, pe ultimul loc, cu media 9,72.

Admitere liceu 2018: Cum se face repartizarea computerizată

Potrivit Ministerului Educației, repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii. Se va încerca plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Care sunt criteriile de departajare:

  • media de admitere,
  • media de evaluare națională,
  • media generală de absolvire a claselor V-VIII,
  • nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale,
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale,
  • nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Ministerul Educației precizează că numărul total de locuri în licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste.

Admitere liceu 2018: Când au loc înscrierile

După publicarea listelor, elevii și părinții acestora trebuie să completeze cererea de înscriere la liceu.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.

Ce cuprinde fișa de înscriere:

  • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, acesta din urmă în copie legalizată;
  • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
  • fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).

În cazul în care unii elevi rămân nerepartizat, aceștia mai au o șansă în 7 septembrie.

Înscriere la liceu 2018: Cele mai importante informații