Tânărul care a învins Poșta Română. Cea mai amuzantă adeverință de la locul de muncă

mihai ungureanu
Foto: Mihai Ungureanu (Facebook)

Un tânăr din Târgu Mureș a constatat surprins că, deoarece solicitase livrarea la birou, nu acasă, Poșta Română nu a vrut să îi dea coletul comandat fără adeverință de la locul de muncă.

„La poștă nu vor să-mi elibereze coletul comandat fără adeverință de la locul de muncă pentru că am pus livrarea la birou, nu la adresa de domiciliu. Le-am dus adeverința asta”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook Mihai Ungureanu.

Tânărul s-a conformat solicitării venite in partea Poștei Române, însă, deoarece este administrator al firmei de construcții la care lucrează, a redactat adeverința de locul de muncă într-un stil aparte:

„Adeverință

Prin prezenta se adeverește că domnul Ungureanu Mihai Gheorghe, cu domiciulul în strada Recoltei nr. 22, Târgu Mureș, este angajat al societății Cartacon SRL, cu sediul în str. Căminului nr. 14.

Această adeverință complet inutilă s-a eliberat pentru a-i folosi la Poșta Română, o instituție complet blocată în trecut și care merită să dispară”.

Adeverința de la locul de muncă a fost publicată de Mihai Ungureanu pe Facebook și a strâns peste 5.000 de aprecieri, fiind distribuită de 4.000 de ori pe rețeaua de socializare.

Unii dintre internauții care au comentat pe Facebook au spus că au avut și ei aceeași problemă: „Aveti dreptul să primiti corespondentă oriunde doriti, la post-restant, la o adresă a unui prieten, la serviciu. Mi-a spus si mie o doamnă de la posta, odată, chestia asta,ca nu am dreptul să primesc corespondentă (tot un colet) pe adresa de posta de la locul de munca, si i-am spus ce vă spun si dv. si am completat ca dacă dorește ne putem verifica care are dreptate printr-o plângere penală, la parchet, de abuz în serviciu, in concurs ideal cu violarea secretului corespondentei (care nu inseamna numai sa deschizi scrisoarea cuiva, ci si sa impiedici ca (,) corespondenta sa ajunga la destinatar-prin retinere). Si n-as fi avut nicio ezitare să fac asta…dar s-a muiat in fata argumentului!”, a scris un utilizator.

Acțiunea lui Mihai Ungureanu a avut atât de mult succes încât joi, 16 noiembrie, Poşta Română a anunțat într-un comunicat de presă că simplifică procedura de lucru în beneficiul clienţilor.

„Compania Naţională Poşta Română informează că, începând de astăzi, clienţii care au ales să li se livreze coletele la o altă adresă decât cea de domiciliu, vor fi identificaţi numai în baza unui act de identitate valid.

Pe reţelele de socializare, şi ulterior în presă, a circulat povestea unui client al Poştei Române căruia i-a fost condiţionată ridicarea coletului de la un oficiu poştal din Târgu Mureş, de prezentarea unei adeverinţe de la serviciu care să ateste locul acestuia de muncă. Adeverinţa i-a fost solicitată de către oficiantul poştal, ca urmare a opţiunii clientului de a primi coletul la locul de muncă. Departamentul comunicare a luat legătura cu clientul respectiv şi l-a asigurat de identificarea şi rezolvarea rapidă a problemei, lucru care la numai o zi după întâmplare, s-a şi produs.

Problema nu este singulară şi derivă din interpretarea zeloasă a unei norme vechi de 40 de ani. Începând de astăzi, această prevedere nu mai există, în Poşta Română, ca urmare a unei decizii ferme a managementului companiei şi a unei analize corecte făcute de grupul de lucru mandatat să actualizeze instrucţiunile şi normele de lucru ale Poştei Române”, a anunțat Poșta Română într-un comunicat de presă.

“La Poşta Română trebuie să schimbăm, în primul rând, mentalităţi. Se lucrează cu norme învechite. De aceea, încă din primele zile, în calitate de Director General, am dispus analizarea şi actualizarea acestor norme. Confortul clienţilor, timpul redus de aşteptare şi respectul faţă de aceştia sunt priorităţi ale Poştei Române”, a declarat Elena Petraşcu, Director General al Poştei Române.

De acum încolo, clienţii nu vor mai pierde timp pentru a prezenta date sau acte suplimentare de identificare atunci când optează pentru livrarea coletului la altă adresă decât cea de domiciliu. În cazul predării pe bază de împuternicire se mai înscriu, suplimentar, şi datele de idenficare ale destinatarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.