Actorul Alexandru Arșinel a ajuns la DIICOT

FOTO: Captură Youtube

Actorul Alexandru Arșinel a fost chemat să dea declarații la DIICOT în dosarul medicului urolog Mihai Lucan. Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi în 2013 și a fost operat de medicul Lucan.

Fost colaborator al Institutul de Urologie și actual deputat USR, Emanuel Ungureanu este cel care l-a denunțat pe doctoral Lucan. El susține că timp de 14 ani a depus plângeri penale împotriva doctorului.

Deputatul a mai spus că erau favorizați străinii, dar și cei care îi puteau oferi medicului protecție sau imagine. El a adăugat că a depus plângere penală împotriva medicului Lucan după transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arșinel.

„Organul trebuia să ajungă la o fată pe care o cheamă Ana Maria Galben, care este din Prundu Bârgăului și care a făcut între timp transplant în Spania, era compatibilitate de grupa. Sunt oameni de afaceri care au intrat în față, sunt politicieni care au facut transplant cu prioritate și care l-au sprijinit în momentele cheie, când erau probleme imediat era acoperit de aceasta caracatiță de tip mafiot”, explică Emanuel Ungureanu.

Actorul Alexandru Arșinel a declarat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că nu crede că acuzațiile de tentativă de omor la adresa medicului Lucan sunt adevărate.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu prejudiciu de 5 milioane de lei, el fiind suspectat, printre altele, că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparținea Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.