Actori celebri vor strânge semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”

FOTO: Marius Manole/Facebook
FOTO: Marius Manole/Facebook

Actor Marius Manole a anunțat că se implică în campania „Fără penali în funcții publice” și va merge în stradă pentru a ajuta la strângerea de semnături.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, Marius Manole i-a îndemnat și pe alți colegi de breaslă să facă același lucru.

„Dragi colegi actori din București și nu numai, intenționez să organizez cu sprijinul celor care se ocupă de platforma #farapenaliinfunctiipublice o săptămână, de miercuri 18 iulie până miercuri 25 iulie, în care actorii stau la Universitate și strâng semnături.

Dacă doriți să-mi fiți alături, aștept un semn de la voi. Fac o listă și ne organizăm pe zile… cred că e necesar să facem asta. Țin să precizez că această inițiativă este una civică și nu sprijină niciun partid!

P.S. Recomand și colegilor care nu sunt din București să facă același lucru în orașele lor! Mulțumesc!”, a postat, luni, pe Facebook, actorul Marius Manole.

USR Constanța anunță că și-au anunțat prezența în Piața Universității și actorii Oana Pellea, Florin Călinescu, Natalie Ester, Ilona Brezoianu, Marcela Motoc, Cristian Bota, Alex Călin, Olimpia Mălai și Maria Obretin.

„Fără penali în funcții publice are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituții de stat. Cei mai importanți oameni politici din instituțiile care conduc în prezent România sunt puși sub învinuiri de fapte de corupție, de aceea considerăm că este necesară o curățenie în politica românească.

Corupția stă la baza problemelor pe care România le are în cel mai importante domenii: sănătate, educație și dezvoltarea infrastructurii. ”, se arată pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro.

Pentru această inițitivă s-a propus strângerea a cel puțin 500.000 de semnături în 6 luni, din cel puțin 21 de județe.

Listele de semnături împreună cu proiectul și expunerea de motive se înregistrează la Parlament, apoi ajung la CCR, se organizează în procedură parlamentară, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat și ultima etapă ar fi organizarea unui referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.