Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. Ce viteze aveau prima și ultima mașină

FOTO: Florin Vladescu/Facebook
FOTO: Florin Vladescu/Facebook

Accidentul de sâmbătă dimineață este cel mai grav produs vreodată pe Autostrada Soarelui, potrivit polițiștilor rutieri. Patru oameni au murit și 56 au fost răniți, în urma evenimentul rutier în care au fost implicate 29 de mașini.

În prezent, 23 de victime sunt internate în spitale din București și una într-un spital din Călărași. Una dintre persoane, internată la Spitalul Floreasca, se află în stare extrem de gravă, dar stabilă, la Secția de Terapie Intensivă.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că principala cauză pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condițiile meteo rutiere. O ceață foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, a explicat, la scurt timp după accident, directorul adjunct al Direcției Rutiere din Poliția Română, comisarul-șef George Grigore, pentru News.ro.

În 2006 a mai fost un accident în lanț, în care au fost implicate 60 de mașini, însă atunci doar o persoană a decedat și au fost 30 de răniți. Cauza accidentului de atunci a fost fumul dens de pe autostradă, din cauza incendierii miriștilor din zonă.

Potrivit jurnaliștilor de la News.ro, primul șofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă este un instructor auto care mergea la un parastas la Brăila. Acesta se afla pe banda a doua de mers și a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră, după ce a văzut că ceața este foarte densă și vizibilitatea redusă.

Dacia Logan condusă de acesta a fost lovită din spate de un Volkswagen Golf, iar potrivit unor surse din anchetă citate de News.ro, ultima mașină implicată în accident avea acul kilometrajului blocat la viteza de 118 kilometri la oră.

Sâmbătă seara au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliției Autostrăzii. Începând de luni vor fi evaluate tehnic mașinile.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/top-10-cele-mai-nesigure-masini/