A terminat maratonul la 100 de ani. „E ca și cum m-aș căsători din nou”

Fauja_Singh
Fauja Singh în anul 2007 / Mithrandirthewise Wikimedia Commons

Fauja Singh, un britanic de origine indiană din Londra, a devenit cel mai bătrân om care a terminat o cursă de maraton. La vârsta de 100 de ani el a reușit să termine competiția organizată la Toronto, în Canada.

Bătrânul a alegat cei 42 de kilometri în opt ore, 25 de minute și 16 secunde. S-a clasat pe locul 3.850, în fața altor cinci participanți. Singh s-a apucat de alergat în urmă cu 11 ani, după ce soția și fiul său au murit.

De atunci, el aleargă zilnic 16 kilometri. Alergatul i-a oferit un nou scop în viață”, a declarat antrenourul său pentru BBC.

Vinovații: ceaiul și curry-ul

„Dacă reușesc să termin va fi ca și cum m-aș căsători din nou”, a zis Singh înainte de cursa din Toronto. „Este extrem de fericit, și-a împlinit o veche dorință”, a mai povestit antrenorul său.

Născut în India în 1911, Singh era fermier în Punjab, dar s-a mutat în Marea Britanie în anii ’60. El își pune vigoarea și rezistența pe seama ceaiului și a curry-ului (tip de mâncare condimentată, originară din India).

Singh deține și recordul de timp pentru persoanele de peste 90 de ani care au alegat maratonul, după ce în 2003 a alergat maratonul din Toronto în cinci ore și 40 de minute.

„Secretul unei vieți lungi și sănătoase este să nu fii stresat”, Fauja Singh

Aici puteți vedea un filmuleț cu Fauja Singh.