A murit Stephen Hawking

FOTO: WIkimedia Commons
FOTO: WIkimedia Commons

Fizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Decesul său a fost confirmat de familie. Omul de știință a publicat numeroase lucrări despre natura și originea universului, cea mai cunoscută fiind „A Brief history of Time: From the Big Bang to Black Holes”.

Suferea de boala Lou Gehrig, nu putea să se miște deloc și comunica prin intermediul unui sintetizator de voce. Hawking a început să predea la Cambridge în 1962. A primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi a fost membru al Academiei de ştiinţe americane.

În timp ce studia la Oxford, studentul Hawking a observat că a devenit din ce în ce mai neîndemânatic și cădea de multe ori fără niciun motiv.

După mai multe teste medicale, a aflat că suferă de o maladie incurabilă. „Urma probabil să mor în decurs de câțiva ani. A fost un adevărat șoc”, a declarat Hawking.

Hawking a fost căsătorit cu Jane Wilde, între anii 1965 și 1991, cu care are trei copii. În 1995 s-a căsătorit cu asistenta lui medicală, Elaine Mason, de care a divorțat în octombrie 2006.

Savantul a făcut de-a lungul carierei mai multe afirmații științifice care au făcut înconjurul lumii.

Acesta credea că singura salvarea a omenirii este continuarea explorării spațiale și căutarea de noi planete pe care se poate trăi.

”Țineți minte să priviți către stele și nu în jos, către picioare. (…) Încercați să înțelegeți ce vedeți, să vă întrebați de ce există universul. Fiți curioși! Oricât de dificil ar părea, există mereu ceva ce puteți face cu succes. Important este să nu renunțați”, a spus Stephen Hawking în timpul unui curs despre univers și originea umanității la Universitatea Oxford.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.