A început lungul drum către primul titlu de Grand Slam: Victorie splendidă pentru Simona Halep la Roland Garros

În ciuda problemelor medicale, care au privat-o de cucerirea titlului de la Roma, Simona Halep a defilat în prima partidă pe zgura de la Paris.

Halep, care a evoluat excelent în acest an pe suprafața roșie (14 victorii și doar 2 eșecuri), a zdrobit-o în două seturi pe slovaca Jana Cepelova, scor 6-2, 6-3.

Simona nu a părut să aibă dureri în timpul meciului, iar primul succes în acest an la Roland Garros a venit repede, după doar 67 de minute.

În turul doi, românca va încrucișa racheta cu nemțoaica Tatjana Maria, jucătoare aflată pe locul 103 în lume. Va fi al treilea duel între cele două jucătoare. Halep este favorită certă, însă Maria a câștigat precedentele două dueluri, ambele în 2009, când Simona abia pătrundea în lumea tenisului profesionist de top.

Jucătoarea din Germania a câștigat în primul tur la Monzon (Spania), cu 6-1, 6-3, și în finală la Makarska (Croația), 6-1, 4-6, 6-4.

Alături de Simona Halep, în turul doi la Roland Garros s-a calificat și Sorana Cîrstea, care a trecut lejer de chinezoaica Shuai Peng, scor 6-3, 6-1. Fosta sfert-finalistă de la Paris va avea o misiune dificilă în runda secundă, unde o va întâlni pe Carla Suarez Navarro, cap de serie 21.

Simona și Sorana se pot întâlni în turul 4.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.