„A fost refuzată!” Halep ar fi vrut să prezinte trofeul într-o piață din București

Actualizare: Primăria Capitalei a anunțat că va deschide Arena Națională pentru ca Simona Halep să le poată arăta românilor, la ora 20.00, primul trofeu de Grand Slam cucerit la simplu de o jucătoare de tenis din România în ultimii 40 de ani. Inițial, campioanei i se oferiseră doar treptele exterioare ale arenei. Mai multe detalii găsiți AICI

Nicușor Dan a fost cel care a anunțat că Primăria Capitalei nu a lăsat-o pe Simona Halep să-și prezinte trofeul într-o piață publică din București, oferindu-i-se un alt loc.

„Primăria Capitalei a refuzat solicitarea Simonei Halep, campioana României de la Roland Garros, de a se întâlni cu fanii într-o piață din București. La schimb, Primăria i-a oferit scările exterioare de la Arena Națională pentru acest eveniment. Indiferent de motivele invocate, nu trebuie decât să ne amintim cum sunt întâmpinați marii campioni în capitalele europene, cum sunt organizate întâlniri spectaculoase cu fanii lor în piețe și pe străzi”, susține Nicușor Dan.

„Asta înseamnă să recunoști valorile și să le prețuiești! Și la noi s-a mobilizat exemplar Primăria Capitalei, dar pentru mitingul PSD. Și tot pentru PSD, Arena Națională a fost loc de mari manifestări grandioase. Simonei Halep i-au rezervat doar scările exterioare. Acum înțelegem sistemul de valori al Gabrielei Firea”, adaugă el.

Campioana de la Roland Garros s-a întors luni acasă. Simona Halep a ajuns la Aeroportul din Otopeni cu o cursă programată să aterizeze la ora 16:15 minute. Ea a fost întâmpinată de ministrul sportului, Ioana Bran, şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

„La ora 20:00 pe Arena Națională din București voi prezenta trofeul primit pentru câștigarea primului turneu de Grand Slam. Roland Garros 2018. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Vă aștept la Arena Națională”, a trasmis Simona Halep, pe Facebook.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.