A doua ieșire a Angliei din Europa! Islandezii au produs cea mai mare surpriză de la turneul final

Islandezii i-au bătut pe englezi la Euro 2016 (Facebook KSÍ - Knattspyrnusamband Íslands)
Islandezii i-au bătut pe englezi la Euro 2016 (Facebook KSÍ - Knattspyrnusamband Íslands)

Cu toate că are o populație comparabilă cu cea a orașului britanic Leicester, Islanda a reușit să elimine Anglia de la Euro 2016. Nordicii s-au impus cu 2-1 și vor întâlni Franța în sferturile de finală.

Islanda nu are cluburi profesioniste de fotbal. Englezii au cel mai bogat campionat de fotbal din lume.
Islanda are 330.000 de locuitori, Anglia are cu 54 de milioane de cetățeni mai mult.

Avantajele englezilor erau uriașe, însă după o oră și jumătate de fotbal, la Nisa, islandezii au ieșit învingători. Au fost, pur și simplu, mai buni.

Anglia a deschis scorul repede, prin Wayne Rooney, care a transformat un penalty în minutul 4. ”Pescarii”, însă, nu s-au dat bătuți. Au egalat imediat prin Ragnar Sigurdsson, după un aut ”lucrat” la antrenamente, iar în minutul 19 au preluat conducerea scorului prin Kolbein Sigthorsson.

Englezii au atacat haotic, în timp ce islandezii s-au apărat cu mult sânge rece, ba chiar au ratat câteva mari șanse de a înscrie încă o dată. Dacă englezii au bifat un nou Brexit, nordicii își continuă aventura la Euro 2016, unde vor juca pentru un loc în semifinale împotriva gazdelor, Franța.

Islanda, aflată la prima prezență din istorie la un turneu final, a depășit deja România la numărul de victorii în istoria participărilor la Euro.  De cealaltă parte, Anglia dezamăgește din nou la o competiție majoră. Antrenorul Roy Hodgson și-a dat demisia imediat după partidă.

Comentatorul TV islandez, ajuns celebru în toată lumea pentru felul strident și emoționant în care a relatat golul victoriei Islandei în meciul din grupe, cu Austria, a izbucnit și după fluierul final al confruntării cu Anglia. ”S-a terminat! S-a terminat! Nu vom pleca niciodată acasă! Să nu mă treziți din acest vis minunat”, a spus el înainte să își piardă, pentru câteva secunde vocea.

”Puteți să huiduiți cât vreți, englezilor! Islanda va juca împotriva Franței duminică. Puteți face ce vreți voi. Anglia 1 Islanda 2. Povestea continuă”, a adăugat acesta, în timp ce jucătorii islandezi se îmbrățișau pe teren.

Islanda și Franța vor închide sferturile de finală de la Euro 2016. Învingătoarea va întâlni în semifinale câștigătoarea meciului Germania – Italia, care se va juca sâmbătă, 2 iulie.

Polonia – Portugalia se va disputa joi, 30 iunie, iar Țara Galilor, singura echipă britanică rămasă în competiție, va întâlni Belgia, pe 1 iunie.

giphy (2)

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.