A crescut România! Suprafața țării este cu 6 kilometri pătrați mai mare

Suprafața României a ajuns la 238.397 kilometri pătrați, în urma unei actualizări realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Toate documentele oficiale ale României, cât și site-urile de informații publice, vor trebui și ele actualizate. În prezent, în atlasurile geografice și nu numai, suprafața României este de 238.391 kilometri pătrați.

Precedenta actualizare a suprafeței teritoriului României a fost făcută în 1971, când țara noastră a trecut de la proiecția cartografică Gauss-Kruger la modelul Krasovsky.

Și atunci, suprafața recalculată a țării a crescut, însă mai mult, de la 237.500 kmp la 238.391 kmp.

Suprafața României este influențată de schimbarea cursului Dunării sau a altor ape curgătoare care reprezintă frontiere, precum Prutul, Tisa sau Mureșul, cât mai ales datorită depunerilor aluviunilor Dunării, cât și din cauza eroziunii, în sudul Litoralului.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.