8 jocuri pe care orice copil ar trebui să le aibă în casă

Specialiștii în parenting spun că sunt câteva jocuri perfecte pentru dezolvarea copiilor. Acestea sunt menite să le captiveze atenția, să le stimuleze imaginația și creativitatea, dar și spiritul competitiv.

În acest articol vă prezentăm câteva dintre jocurile pe care orice copil ar trebui să le aibă în casă. De asemenea, foarte important, în aceste jocuri se pot implica și adulții, fiind ideale pentru întreaga familie.

Jocul Micul Prinț călătorind spre stele. Urmează visul unui copil şi dorinţa acestuia de a-l întâlni pe Micul Prinţ. Pilotează cu măiestrie avionul şi pregăteşte-te pentru o aventură plină de neprevăzut. Îţi vei mută avionul jucând una dintre cărţile din mâna – fiecare jucător începe cu acelaşi set de cărţi – opt cărţi de la 1 la 5, cu duplicate 2,3 şi 4.

Cine este cel mai în spate pe pistă de joc este jucătorul activ şi va juca o carte cu ajutorul căreia se va mută cel puţin un nor. Dacă ajungi pe un nor cu stea, vei lua o stea din rezerve; dacă aterizezi pe un nor cu telescop vei întoarce un jeton din casă bunicului şi vezi ce se întâmplă; dacă terizezi pe un nor cu o pasăre, vei lua o carte din teancul bunicului care te va ajută să avansezi.

De asemenea, dacă ajungi pe un nor pe care este alt avion, vei lua o carte aleatorie din mâna oponentului respectiv şi îi vei da una la schimb. Dacă ajungi primul la planetă Micului Prinţ vei primi un avion de hârtie plin de stele. Cine are cele mai multe stele, câştigă.

joc-micul-print-calatorind-spre-stele_1_fullsize-1

Catan. Jocul de bază a fost inventat de Klaus Teuber şi este cel mai popular joc de societate al ultimilor 15 ani, atrăgând milioane de fani din întreagă lume. Catan este numită insula pe care tu şi prietenii tăi aţi descoperit-o. Sunteţi primii locuitori.

Sunt construite aşezări, apoi drumuri. Materiile prime (resursele) ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru ţine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe insula – competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere începe. În final este clar, va rămâne doar un conducător al insulei Catan.

catan-jocul-de-baza_1_fullsize

Monopoly Junior. Copiii intră în contact cu lumea Monopoly și învață, prin joc, despre administrarea banilor – este jocul pentru adulți realizat în varianta simplă de înțeles pentru copii. Noua versiune te întâmpină cu noi pioni simpatici.

joc-monopoly-junior_1_fullsize

Activity Original. Este un joc creativ și de comunicare, o combinație de elemente, printre care mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte și expresii. Jucătorii își pot pune în evidență personalitatea, capacitățile artistice, fantezia și îndemânarea.

joc-activity-original-2_1_fullsize

Nume de Cod. În acest joc, două echipe concurează pentru a vedea care poate să contacteze prima pe toți agenții săi. Spymasterii dau indicii, un cuvânt, care să ducă spre cât mai multe cărți de pe masă. Coechipierii trebuie să dezbată și să deducă ce a vrut să spună.

joc-nume-de-cod-limba-romana_1_fullsize

Scrabble. Este jocul de cuvinte numărul 1 în lume. Constă în crearea de cuvinte intercalate pe tabela de Scrabble, cu ajutorul jetoanelor cu litere și ajungând la diverse scoruri. Obiectivul jocului este de a obține scorul cel mai mare. Fiecare jucător concurează folosindu-și jetoanelor în combinații și zone care să valorifice cât mai mult valorilor și pătratele premium de pe tablă. Numărul de jucători: 2 – 4.

Photographer Bill Kroll Stylist Cheryl Joe

Joc Portal Royal. Un joc de cărți cu pirați, amirali și domnițe, în care munca grea, o strategie bună și un dram de noroc îți garantează reușita. Cântărește-ți bine opțiunile și profită de toate șansele care îți apar. Acum e momentul ideal pentru a prelua controlul întregului port. Pornește în expediții riscante, atacă și jefuiește navele ancorate, angajează ajutoare și folosește-te de atuurile fiecăruia pentru a obține cât mai mulți galbeni. Jocul conține 120 de cărți de joc și regulamentul și se poate juca în 2-5 jucători cu vârsta de 8 ani sau mai mult.

joc-port-royal_1_fullsize-1

Rummy. Este un joc de societate extrem de popular și îndrăgit. Conține 106 piese și patru table de joc și poate fi jucate de 2,3 su 4 jucători. Durate medie de joc este de 30 de minute.

joc-rummy-remy-medias_1_fullsize