8-4! Povestea meciului cu cele mai multe goluri din istoria Ligii Campionilor

Borussia Dortmund a marcat 8 goluri într-un meci. Doar Real Mardid, Liverpool și AS Monaco au mai reușit acest lucru (Facebook BVB)
Borussia Dortmund a marcat 8 goluri într-un meci. Doar Real Mardid, Liverpool și AS Monaco au mai reușit acest lucru (Facebook BVB)

Formația germană Borussia Dortmund a învins, marți seară, gruparea poloneză Legia Varșovia cu incredibilul scor 8-4.

Este partida cu cele mai multe goluri din istoria grupelor Ligii Campionilor. Precedentul record era deținut de partida AS Monaco – Deportivo La Coruna 8-3, din 2003.

Este pentru prima oară în istoria Ligii Campionilor când opt jucători marchează într-un singur meci.

Doar în prima jumătate de oră a meciului de la Dortmund s-au marcat 7 goluri. Legia a deschis scorul printr-o execuție de efect a elvețianului Aleksandar Prijovic, însă nemții au lovit devastator în următoarele zece minute, punctând de două ori prin niponul Shinji Kakawa și o dată prin turcul Nuri Șahin.

Același Prijovic a redus din handicap pentru leși, care, însă, au mai încasat apoi o serie de trei goluri: Ousemane Dembele și Marco Reus (2).


Polonezii au punctat și ei de două ori pe final, prin Michal Kucharczyk și Nemanja Nikolic, în timp ce nemții au stabilit scorul final, un 8-4 fără precedent pentru grupele Ligii Campionilor, prin reușita lui Felix Passlack și autogolul lui Jakub Rzezniczak. În tur, la Varșovia, Borussia câștigase chiar mai clar, cu 6-0!

Borussia Dortmund s-a calificat în optimile de finală, conducând o grupă din care mai face parte și Real Madrid, deținătoarea trofeului – și ea sigură de locul în fața ”knock-out”. Germanii au marcat 19 goluri până acum în Liga Campionilor, având cel mai bun atac. De cealaltă parte, Legia Varșovia are o medie de aproape 5 goluri primite pe meci, însă se poate mândri cu un 3-3 obținut pe teren propriu cu Real Madrid.

Meciul cu cele mai multe goluri din istoria celei mai importante competiții fotbalistice europene, incluzând și vechea Cupă a Campionilor Europeni, rămâne duelul dintre olandezii de la Feyenoord Rotterdam și islandezii de la KR, încheiat cu scorul de 12-2, în septembrie 1969. Acest meci este și singurul în care s-au marcat mai multe goluri decât partida de aseară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.