50.000 de euro pentru românii care se întorc în țară și își fac o afacere

Guvernul a anunțat un proiect prin care dorește să acorde românilor din străinătate care vor să se întoarcă în țară un grant de până la 50.000 de euro pentru a-și începe o afacere.

Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene și va avea un buget total de 30 de milioane de euro, bani care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman.

Statul se angajează prin acest program să acopere 90% din totalul investiției, însă până la suma maximă de 50.000 de euro. De asemenea, antreprenorii vor beneficia și de consultanță și training din partea statului.

„Este de preferat ca românii care se întorc să își deschidă un business în zona lor de expertiză, spre exemplu cine a lucrat în construcții să își deschidă o firmă în acest sector, iar cine a îngrijit persoane vârstnice să deschidă un azil de bătrâni.

Acestea sunt modele de business destul de greoaie, tocmai din această cauză este important să le oferim și consultanță, nu doar granturi”, a declarat secretarul de secretarul de stat Claudiu Vrînceanu, reprezentant al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit Agerpres.ro.

Criteriile de eligibilitate vor fi stabilite după o consultare publică, etapă care va avea loc luna aceasta.

Idei de afaceri mici. Felicitările personalizate aduc venituri de zeci de mii de euro pe an

Idei de afaceri 2016. Lavanda, profit de 8000 de euro la hectar

Idei de afaceri 2016. Patru ferme și plantații pe care să le faci cu bani puțini

3 COMENTARII

  1. Cum sa ofere statul consultanta si training ? Statul care lasa Romania in paragina? In turism e jale, statiuni intregi lasate sa se degradeze, drumuri ioc,gunoaie peste tot, birocratie cat cuprinde, coruptie la fel..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.