5 trucuri pentru a-ți transforma casa într-un tărâm magic de Crăciun

decorare casa crăciun
Foto: © woman-time / © fotoperezagruzka / © 4living / © dlyakota

Cu puțină atenție și imaginație, orice locuință se poate transforma de Crăciun într-un loc minunat și intim, în care musafirilor le va face mare plăcere să-și petreacă timpul.

Publicația online brightside.me a alcătuit un scurt ghid cu 5 trucuri care vă vor ajuta să creați o atmosferă festivă în casă, folosindu-vă de câteva idei simple de decorare a locuinței.

1. Alegeți o culoare

De obicei, culorile iernii sunt cele alese pentru a decora locuințele de sărbători. Verdele, albul și maroul sunt folosite în mod tradițional pentru fundal, iar „pete” de auriu sau de roșu sunt așezate din loc în loc pentru a atrage atenția.

În acest an însă, brightside.me vă încurajează să alegeți și alte culori pentru a decora casa: de exemplu, puteți încerca diferite tonuri și nuanțe de mov, de violet sau de albastru.

Cea mai importantă regulă atunci când decorați sufrageria este să nu folosiți prea multe culori: alegeți doar 2-3 și folosiți-vă de nuanțele culorilor pentru a crea o mulțime de combinații. Pentru a vă asigura că locuința este una armonioasă, încercați să respectați combinațiile naturale de culori.

decorare casa crăciun
Foto: © woman-time
decorare casa crăciun
Foto: © interiorizm
decorare casa crăciun
Foto: © modernmagazin

2. Decorațiile

Folosiți anumite reguli și modele pentru a varia formele și dimensiunile ornamentelor.

Atunci când ieșiți la o plimbare, uitați-vă și la felul în care oamenii și-au decorat ferestrele (de obicei, cu luminițe, fulgi de nea desenați cu spray sau hârtie colorată). Veți observa și că foarte puțini dintre ei au acordat atenție pervazului ferestrei, care rămâne de multe ori gol.

Însă și el poate deveni un târâm al basmelor în miniatură:

decorare casa crăciun
Foto: © fotoperezagruzka
decorare casa crăciun
Foto: © new-year-party
decorare casa crăciun
Foto: © novogodnieidei

3. Pomul de Crăciun

Bradul de Crăciun este piesa de rezistență a oricărei „strategii” de decorare: este cel mai important „ornament” și totodată centrul atenției întregii familii.

14 idei de brazi care o să-ți uimească familia și prietenii

Brightside.me recomandă întoarcerea la tradiția decorării pomului de Crăciun cu fructe, nuci și dulciuri precum bomboanele sau turta dulce. Folosiți-vă imaginația și gândiți-vă la feluri în care puteți combina luminițele și globurile strălucitoare cu dulciurile învelite în hârtii la fel de colorate și de lucioase.

Puteți pune în bradul de Crăciun și fundițe: ele ar trebui să aibă toate aceeși dimensiune și aceeași culoare.

decorare casa crăciun
Foto: © ya2016
decorare casa crăciun
Foto: © hdwallpapers

4. Luminițele

O metodă grozavă de a aduce mai multă magie în casele voastre este să folosiți mai multe luminițe, beculețe și lumânări decorative. Nu vă limitați la becurile din pomul de Crăciun: decorați-vă cu lumini și ferestrele, oglinzile, tavanul, holul sau alte obiecte din casă.

Nu uitați să vă folosiți și de sursele de lumină pe care le aveți deja în casă: de pildă, o lustră poate deveni un obiect festiv dacă îi adăugați o cunună verde din ramuri de brad și niște conuri de brad.

decorare casa crăciun
Foto: © dlyakota
decorare casa crăciun
Foto: © hgtv

5. Aranjarea mesei de Crăciun

Folosiți lumânări aromatice, câteva ramuri de brad și șervețele colorate (o idee care cu siguranță le va plăcea copiilor este să încercați să faceți rost de șervețele de sezon, cu Moș Crăciun sau cu oameni de zăpadă).

O altă idee grozavă este să le faceți musafirilor voștri un cadou-surpriză ascuns într-un șervețel: poate fi ceva dulce, un dar clasic de Crăciun sau un ornament.

decorare casa crăciun
Foto: © coutureeventsca
decorare casa crăciun
Foto: © hgtv
decorare casa crăciun
Foto: © 4living
decorare casa crăciun
Foto: © desktopinhq

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.