5 metode ca angajații să fie fericiți la locul de muncă fără mărire de salariu

angajat fericit top angajatori românia
Foto: Tim (Flickr)

Salariul este cu siguranță foarte important pentru un angajat, însă el nu este singurul criteriu când vine vorba de satisfacția la locul de muncă. Există multe alte metode de-i face pe angajați fericiți.

Iar fericirea și satisfacția la locul de muncă sunt extrem de importante pentru o companie: studiile arată că angajații sunt mult mai eficienți și mai creativi atunci când sunt împliniți atât profesional, cât și pe plan personal.

Iată câteva metode care îi pot face fericiți pe angajați, chiar și atunci când firma la care lucrează nu are în plan măriri de salarii:

1. Distracție la locul de muncă.

Compania Google, de exemplu, este cunoscută pentru activitățile și beneficiile – uneori de-a dreptul luxoase – pe care le oferă angajaților: masaj la locul de muncă, prânzuri gourmet gratuite, mese de ping-pong la birou sau beneficii pentru copii.

Specialiștii în resurse umane consideră că este mai ușor pentru angajați să vină cu plăcere la locul de muncă dacă știu că acolo îi așteaptă nu doar munca, ci și prieteni și activități interesante pe care le pot face alături de colegi.

Practic, ideile de activități pe care companiile le pot organiza sunt nesfârșite, de la ateliere de make up la ateliere de fotografie și de la cursuri de pictură la cele de gătit.

2. Beneficii dincolo de salarii.

Angajații se vor simți apreciați nu doar dacă li se mărește salariul. Există numeroase metode prin care calitatea vieții lor să crească: asigurare de viață, asigurare în caz de accidente, asigurare medicală privată, asigurare medicală dentară, abonamente la sală sau la înot.

„Este important să oferi beneficii de calitate astfel încât angajații tăi să știe că îți pasă cu adevărat de ei și de famillile lor”, a explicat Bobby Hotaling, președinte și director al The Hotaling Group, pentru businessnewsdaily.com.

3. Perfecționare.

De asemenea, este important ca firmele sau companiile să investeasă în angajații lor. Cu cât ei vor deveni mai buni și mai eficienți la job, cu atât angajatorii vor avea de câștigat. Printre posibilele soluții se numără training-urile, oferirea de servicii de mentorat, cursuri în diferite domenii, organizarea de team building-uri sau de discuții cu diverși specialiști care să țină conferințe pentru angajați.

4. Mai multe zile libere.

Timpul pe care angajații îl petrec în vacanță este foarte important pentru starea lor psihică. Atunci când o mărire salarială nu este posibilă, angajații cei mai performanți pot fi răsplătiți cu un număr de zile de concediu (plătit) în plus. În acest fel cei mai buni angajați se vor simți apreciați și vor avea mai mult timp pentru încărcarea bateriilor alături de prieteni și de familie.

5. Împărțirea profitului.

Oferirea de acțiuni angajaților este și ea o modalitate prin care cei care lucrează într-o anumită companie vor simți că locul lor de muncă nu este doar un job, ci mai degrabă o comunitate alcătuită din angajatori și angajați, în care fiecare este răsplătit atunci când compania are succes.