5 hobby-uri care îi fac pe bărbați să se simtă puternici

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Ce îl face pe un bărbat să aibă succes? Ideile, munca, inspirația, inițiativa, oportunismul, abilitatea de a se concentra și organiza, dar și activitățile de relaxare. Hobby-urile pot ajuta enorm un bărbat, arată mai multe studii, care au legat puterea mentală de testosteronul produs în urma unor activități preferate de mulți bărbați.

5 hobby-uri care îi fac pe bărbați să se simtă puternici:

  1. Competițiile sportive

Nimic nu reprezintă mai bine un bărbat decât un weekend în care acesta își urmărește sporturile sale favorite, de la sporturi de contact, la fotbal, rugbi sau hockey. Acest studiu a reușit să demonstreze că vizionarea sporturilor alături de alți prieteni are ca efect ridicarea în mod natural a nivelului de testosteron pentru un bărbat, în special dacă echipa sau sportivul său preferat reușește să învingă în competiție.

  1. Vânătoarea

Vânătoarea este, probabil, una dintre primele și principalele activități pe care un bărbat le-a făcut  încă de la începuturile omenirii. Dacă inițial acest lucru era esențial pentru supraviețuire, în prezent vânătoarea legală reprezintă un sport pentru o bună parte dintre bărbați. Pentru că siguranța este esențială la vânătoare, e extrem de important că fiecare bărbat să folosească echipamentul potrivit pentru sezon, mediul înconjurător, dar și condiții, precum astfel de lanterne de vanatoare, în situații de vizibilitate scăzută. Un studiu publicat de Royal Society explică și efectele psihologice pe care o ieșire la vânătoare de succes le are asupra unui bărbat, ridicându-i la cote înalte nivelul de încredere, dar și de testosteron, ceea ce oferă senzația de putere.

  1. Munca în gospodărie

Activitățile fizice din gospodărie nu sunt utile numai pentru casă, ci și pentru nivelul de încredere pe care îl oferă bărbaților. Spre exemplu, un studiu a demonstrat că tăiatul lemnelor în curte va avea ca efect creșterea considerabilă a nivelului de testosteron după 4 ore de la încheierea activității fizice.

  1. Activitățile de fitness și bodybuilding

Deși peste 60% din populația Statelor Unite ale Americii se află la granița periculoasă a luptei cu kilogramele în plus, datele statistice mai arată că peste 57 de milioane de americani au avut între 2000 și 2016 un abonament la o sală de sport. Dacă pentru unii este o recomandare de la medic, pentru alții, fitness-ul, bodybuilding-ul sau sportul fizic în general reprezintă un adevărat hobby, cu efecte pozitive atât din punct de vedere fizic, dar și mental. Ridicarea greutăților crește și nivelul de testosteron într-un bărbat, îi oferă mai multă încredere în sine și îl face să se simtă mai puternic.

  1. Succesul în afaceri

Câți nu au visat când erau mici să devină oameni de afaceri de succes? Această idee are o explicație științifică în spate, care leagă destul de strâns banii de nivelul de testosteron într-un bărbat. Un studiu realizat de Business School of Cambridge University a demonstrat că un bărbat care avea un nivel de testosteron peste medie avea și șanse mai mari de a obține un venit mai substanțial. John Coates, conducătorul studiului, a notat că astfel se formează un ciclu în care banii produc mai mult testosteron, iar acesta duce spre profituri mai mari.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.