47 de terorişti, executaţi într-o singură zi. Un mare lider religios, printre cei ucişi

47 de persoane condamnate pentru terorism au fost executate sâmbătă, 2 ianuarie, la ordinul autorităţilor din Arabia Saudită. Printrei cei executaţi se numără şi influentul lider religios Nimr al-Nimr, relatează Reuters.

Uciderea lui al-Nimr, lider religios şiit, nu a fost privită cu ochi buni de coaliţia şiită, la guvernare în Irak. Un parlamentar din această coaliţie a declarat răspicat că acest demers nu face altceva decât să „incendieze regiunea” şi să pună gaz pe foc în conflictul dintre şiiţi şi suniţi.

„Această măsură luată de familia domnitoare are ca menire să reaprindă regiunea, să provoace lupte religioase între suniți și șiiți”, a declarat parlamentarul Mohammed al-Sayhud.

Un important lider religios, ayatollahul Ahmad Khatmani, a criticat la rându-i această execuţie. „Crima executării șeicului Al-Nimr se înscrie în tiparele criminale ale acestei familii trădătoare… ne așteptăm ca lumea islamică să se revolte și să denunțe pe cât posibil acest regim infam”, a spus ayatollahul, care are legături strânse cu conducerea Iranului.

O reacţie surprinzătoare a fost cea a fratelui şeicului ucis sâmbătă. „Șeicul Al-Nimr era foarte stimat în comunitatea sa și în societatea musulmană în general și nu este nicio îndoială că va exista o reacție. Sperăm că orice reacții să se limiteze la o formă pașnică. Nimeni nu trebuie să aibă reacții în afara acestui cadru pașnic. Vărsarea de sânge trebuie să înceteze”, a declarat prin telefon Mohammed al-Nimr, citat de Reuters.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

5 curiozităţi despre viaţa şi salariul din Legiunea Străină
Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”
Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită
Val de turişti străini într-un orăşel din România. Oamenii, atraşi de o fotografie cu succes fantastic
Cum spui „Un An Nou fericit” în cele mai vorbite 10 limbi străine

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.