4 paşi pentru a ieşi în faţă. Cum să îţi faci loc cu eleganţă spre vârful ierarhiei la muncă

Numai în filme un angajat ajunge lider peste noapte. În viaţa reală, acest drum cunoaşte multe obstacole, pe care le poţi trece mai repede dacă eşti îndrumat aşa cum trebuie.

Primul pas: Fă-te cunoscut!

Într-o companie, mare masă de angajaţi au acelaşi statut, chiar dacă nu aceeaşi funcţie. Pentru a face primul pas din mulţime trebuie să ştii să îţi faci un brand personal. Altfel spus, să găseşti acea abilitate de a-ţi etala atuurile într-un mod productiv pentru companie, dar departe de extrema păguboasă numită lăudăroşenie. Altfel spus, trebuie să îţi defineşti rolul tău în respectiva organizaţie, iar apoi să scoţi în evidenţă avantajele rolului tău.

Pasul 2: Dezvoltare în continuu

Este un pas care poate să îl urmeze pe primul, dar noi l-am vedea mai degrabă drept un stagiu de parcurs simultan. Dezvoltarea personală ţine extrem de mult de puterea a renunţa parţial la conservatorismul care zace într-o doză mai mică sau mai mare în fiecare dintre noi. Altfel spus, trebuie să găsim resursele de a ne înfrânge temerile şi nesiguranţa faţă de necunoscut. Şi nu e deloc uşor să facem asta, astfel încât recomandăm acest atelier special gândit pentru a te ghida în această etapă a perfecţionării de sine.

Pasul 3: Ia cuvântul fără frică!

Calitatea mesajului transmis în timpul unui discurs nu e de ajuns. Pe lângă competenţă, ai nevoie şi de expresia gestuală şi emoţională pentru a întipări spusele tale în minţile celor care te ascultă. Interesant este că propriile emoţii – pe care le blamăm atât de des – vă pot deveni aliaţi de nădejde. Aşadar, lecţiile de dicţie şi de vorbire în public sunt oarecum obligatorii în această etapă a devenirii.

Pasul 4: Fii un lider, născut sau făcut!

Se spune că există persoane născute să fie lideri! Totuşi, decât să crezi că eşti una dintre ele şi să te bazezi pe asta, mai bine încerci să te educi ca lider. Când cunoştinţele într-un domeniu îţi sunt suficiente pentru a servi drept inspiraţie, trebuie să îţi cristalizezi acest statut printr-o atitudine de lider adevărat. Iar cea mai naturală formă de a descoperi atitudinea de lider este interacţiunea cu alţi lideri, indiferent de domeniul în care activează aceştia.

Trebuie neapărat remarcat şi rolul pe care sportul îl joacă în această construcţie a unei cariere de succes. Sportul te ajută să fii mai inspirat, să gândeşti limpede şi eficient fără a avea mult timp la dispoziţie şi creează în tine o competitivitate pozitivă, o etalare a forţelor proprii fără a face apel la defectele adversarului, ci la propriile calităţi. Găsiţi o oferă bogată de activităţi recreative de acest fel, aici.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.