4 lucruri pe care adulții nu conștientizează că nu le cunosc

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Viața de adult vine în anumite momente cu responsabilități pentru care nimeni nu te pregătește cu adevărat. Înveți din mers și speri să găsești rapid cele mai bune soluții pentru problemele tale. Dezvoltarea tehnologică din ultimii ani vine în ajutor, ce-i drept.

Poți afla cu o simplă căutare pe Google lucruri despre care nu aveai habar până în urmă cu câteva minute. Mai grav este că uneori trebuie să iei decizii dificile plecând de la informații pe care tocmai le-ai descoperit, fără să știi că unele pot fi incomplete sau complet greșite. Deși studiile susțin că greșelile ajută la îmbunătățirea memoriei, sunt unele momente când un adult nu are voie să comită erori.

4 lucruri pe care adulții nu conștientizează că nu le cunosc:

  1. Detalii financiare

În privința banilor, adulții de astăzi sunt adolescenții din trecut, arată un studiu realizat de National Financial Educators Council din America. Doar 48% dintre adulți sunt capabili să răspundă la 30 de întrebări legate de veniturile lor, opțiunile de a economisi și de a câștiga bani prin investiții, majoritatea încadrându-se în generația Millennial. Raportul Economic pe anul 2016 la nivel național din SUA a arătat că doar 17 state americane cer studenților să participe la cursuri de educație financiară personală, în timp ce 72% dintre părinți evită să discute în familie despre bani cu tinerii care intră pe piața muncii. Aceste date au dat naștere unui val de noi adulți care nu pot stăpâni foarte clar detaliile financiare și, astfel, sunt mult mai expuși riscurilor.

  1. Nicotina și efectele ei

Fumatul este un obicei răspândit printre adulți, însă informarea în această privință poate fi îmbunătățită. Spre exemplu, potrivit acestui raport al Ministerului Sănătății din Marea Britanie, mai puțin de 10% dintre adulți înțeleg că efectele cele mai nocive ale fumatului asupra sănătății nu sunt cauzate de nicotină.

  1. Greșelile comise la volan, în trafic

Unele pasiuni care au plecat de la adolescenți au fost împrumutate rapid și de către adulți, iar în anumite cazuri nu vorbim despre ceva pozitiv. Potrivit USA Today, aproape jumătate dintre cei 180 de milioane de adulți din Statele Unite ale Americii cu permis auto obișnuiesc să scrie pe telefon în timp ce conduc o mașină în trafic. Culmea, deși 98% dintre aceștia recunosc că este un obicei greșit, el rămâne printre cele mai comune printre șoferii adulți americani. Numai în America, 39 de state au interzis prin lege șoferilor să mai scrie mesaje pe telefon în timp ce se află la volan. O statistică îngrijorătoare arată că, zilnic, 9 persoane sunt ucise și alte 1060 sunt rănite în accidente auto provocate de șoferi care au atenția distrasă.

  1. Eficientizarea timpului

E un termen foarte folosit de adulți, mai ales în mediul de business, însă există o mare diferență între teorie și practică. Mulți adulți se lovesc de această problemă din cauza lipsei unui program planificat în fiecare zi, dar și a multitasking-ului. Justin Kruger, un psiholog de la New York University’s School of Business, susține că adulții greșesc cu 40% timpul de care au nevoie să rezolve un proiect, motiv pentru care întârzie de fiecare dată.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.