3 pași mici prin care poți să-ți transformi total locuința înainte să pleci în concediu

Poți să-ți transformi casa chiar acum înainte să vină vara și să pleci în concediu. Foto: Shutterstock

Probabil ai văzut și tu emisiunile acelea în care un grup de designeri pricepuți își pun talentul la dispoziție cât timp proprietarul unei locuințe e plecat în vacanță, de exemplu, și îi transformă total casa.

Și, dacă ai urmărit cu atenție, nu sunt schimbări costisitoare. Câteva lumânări, un covor nou, perne și pături care să dea senzația unui cămin primitor și călduros sau lampadare amplasate inteligent pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Vestea bună este că aceste trucuri ieftin de pus în aplicare pot fi ușor învățate de către oricine. Poți să-ți transformi casa chiar acum înainte să vină vara și să pleci în concediu. Iată ce poți face:

  1. Totul începe cu o baie în care să te simți comod

Baia este locul în care îți începi și îți termini ziua. Ar trebui să fie o oază de relaxare, un loc care să te pregătească pentru ziua ce urmează și care să te ajute să te destinzi seara, înainte de culcare.

Este încăperea din casa ta pe care ar trebui să o renovezi de câte ori simți nevoia de a schimba ceva. Un model nou de gresie, de exemplu, poate transforma total o astfel de încăpere. Una în culori deschise, de bej, maro sau gri va mări vizual spațiul și va pune în evidență accesoriile pe care le-ai ales.

Lumânările masive plasate pe marginea căzii, alături de o vaza cu potpourri și bețișoare parfumate îți vor transforma baia de seară într-o experiență de neuitat.

Investește și în cele mai pufoase prosoape pe care le găsești și caută un raft special pe care le să ții. Dacă ai și geam la baie, poți pune pe raft și ghivece cu ferigă, de exemplu. Vor anima atmosfera și vor crea un contrast frumos cu gresia deschisă la culoare.

  1. Scapă de obiectele de care nu ai nevoie

Este un pas care pare extenuant, dar merită. Ia un sac și alege o cameră. Este primul pas. Apoi treci din încăpere în încăpere și aruncă tot ce nu mai ai nevoie. De la reviste vechi, la farfurii ciobite pe care nici măcar nu le mai folosești sau la vaza aia urâtă pe care ai primit-o cadou de mult, dar nu te-ai încumetat să scapi de ea până acum.

Pentru a decide ce arunci și ce păstrezi poți folosi „regula celor trei ani”. Dacă nu ai folosit un obiect în ultimii trei ani, este timpul să-l arunci.

Treci și prin dulap înainte să închei procesul și amintește-ți că sunt o mulțime de oameni care au nevoie de ajutor. Poți încerca să sortezi lucrurile și să donezi toate obiectele și hainele care încă pot fi folosite.

  1. Învață să-ți iubești dormitorul

Este ușor să pleci dimineața de acasă fără să mai faci patul sau să aerisești. Însă gândește-te că vei ajunge acasă seara și ultimul lucru pe care vrei să-l vezi este o cameră dezordonată și cu aer stătut, în care mai trebuie și să dormi.

Începe prin a cumpăra câteva perne și o cuvertură comode. Însă te sfătuim să te gândești serios și la înlocuirea saltelei, dacă nu ai făcut-o deja. Noile tehnologii de fabricare a acestora și materialele de ultimă generație îți pot asigura un somn odihnitor chiar și după cea mai stresantă zi.

Tu ce ai făcut pentru o locuință comodă și primitoare în această primăvară? Te gândești și la alte modificări?

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.