3 moduri prin care poti sa fii mai productiv la locul de munca

Fara indoiala, fiecare dintre noi avem zile in care rezolvam jumatate dintre sarcinile pe care le avem pana la ora 12.00 si plecam linistiti in pauza de pranz, dar si zile in care lucram in pauza de pranz, in timp ce colegii nostri se relaxeaza sau uneori chiar ramanem peste program pentru ca desi numarul sarcinilor este acelasi, intampinam anumite dificultati in a le duce la bun sfarsit.

Acest lucru este normal si se intampla tuturor, indiferent de functia pe care o detinem in companie. Insa desi este un lucru obisnuit, exista modalitati prin care putem combate aceste situatii si ne putem creste productivitatea la locul de munca. Desigur ca este foarte important sa facem ceea ce ne place si sa avem un loc de munca satisfacator, din toate punctele de vedere – sa fim multumiti financiar, sa nu fim suprasolicitati fizic sau psihic, sa avem un mediu de lucru placut, care sa ne ofere conditiile necesare desfasurarii activitatii noastre, precum si un colectiv bun.

Lasand la o parte aceste lucruri evidente pe care ar trebui sa le ofere orice companie, exista anumite modalitati prin care angajatorii pot sa creasca productivitatea angajatilor. Enumeram trei dintre ele in randurile ce urmeaza:

Masaj la birou – atunci cand suntem obositi si stresati, dar si atunci cand ne simtim incordati, apelam cu incredere la serviciile saloanelor de masaj, pentru a ne relaxa. Asadar, de ce sa nu facem acelasi lucru si la locul de munca? Exista multe firme care asigura masajul la birou, acesta fiind modul perfect de a aduce echilibru intre sanatate si viata profesionala;

Atelier de parenting – viata personala, la fel ca cea profesionala, vine cu anumite responsabilitati si sarcini care trebuie duse la capat, iar cateodata trebuie sa invatam totul de la 0. Atelierele de parenting sunt foarte utile angajatilor care au sau isi doresc sa aiba copii, acestea fiind sustinute de catre specialisti in parenting, pregatiti sa raspunda la orice intrebare legata de cresterea unui copil;

Sala de relaxare – pe langa sala de mese, sala de relaxare face parte, fara indoiala, din dotarile necesare ale unei companii. Astfel, angajatii se pot relaxa atunci cand simt nevoia, pot lua o pauza scurta de la calculator si se pot intoarce cu forte proaspete la birou. Sala de relaxare poate dispune de carti, jocuri video, mese de tenis sau alte lucruri necesare activitatilor de relaxare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.