Cele 3 lucruri pe care absolut toți milionarii care au pornit de la zero le au în comun

3 lucruri pe care le au în comun milionarii (Foto: Shutterstock)
3 lucruri pe care le au în comun milionarii (Foto: Shutterstock)

Nimeni nu se îmbogățește peste noapte și nimeni nu rămâne în top fără riscuri și fără sacrificii.

Există în SUA o listă a celor 6 meserii prin care poți deveni milionar peste noapte. Însă noi trăim departe de visul american. Și, din păcate, puțini oameni sunt chiar atât de norocoși. Dacă și tu ești una dintre acele persoane care își dorește o situație materială peste medie, sau chiar să devină milionar, citește în continuare.

Sunt moduri prin care poți realiza acest lucru, cam în orice domeniu. Cea mai importantă regulă este, poate, răbdarea.  Dacă studiezi cu atenție lumea milionarilor, vei identifica de la actori, la antreprenori, la sportivi sau muzicieni. La o primă vedere, acești oameni nu au, practic, nimic în comun. Observați cu atenție însă, poți identifica o serie de trăsături și abilități comune, care îi scot din mulțime și îi ajută să rămână pe podium în domeniul în care activează. Iată care sunt acestea:

  • Milionarii perseverează

Unii oameni sunt norocoși și se nasc în familii bogate, alții câștigă la loterie și se îmbogățesc peste noapte. Milionarii care au luat-o de la zero au muncit foarte mult. Chiar și cântăreți precum Eminem sau Elton John au fost nevoiți să treacă peste experiența unor copilării dificile pentru a ajunge unde sunt astăzi.

Indiferent dacă au în spate o copilărie și adolescență nefericite sau eșecuri notabile, persoanele care s-au îmbogățit prin forțe proprii au învățat cum să accepte înfrângerea, dar mai ales cum să persevereze pentru a avea succes.

Un bun exemplu în acest sens este și Cezar Rapotan. Acesta și-a început afacerea Arabesque în 1994 cu doar 2.000 de dolari, împrumutați de la familie și prieteni.  În 15 ani, a transformat-o în cel mai mare distribuitor de materiale de construcții de pe piață, cu afaceri anuale de 550 de milioane de euro în România, Serbia, Bulgaria, Ucraina și Moldova. Cum a reușit? Strategia lui Rapotan a fost de a se poziționa drept principalul furnizor de materiale de construcții direct pe șantier, în cel mult 48 de ore, pentru distanțe de 100 de kilometri.

  • Milionarii pun preț pe relații

Potrivit lui Thomas Corley, care a analizat timp de cinci ani obiceiurile bogaților, dar și pe cele ale săracilor, cei mai mulți oameni înstăriți sunt optimiști. 88% dintre aceștia au declarat că relațiile și conexiunile sunt critice succesului în afaceri. În plus, 68% dintre milionari declară că sunt deschiși la a cunoaște oameni noi. Este logic. Dacă nu ești un inventator de succes, nu te poți îmbogăți decât cu ajutorul persoanelor din jurul tău. O rețea bogată de cunoștințe este vitală atunci când vrei să construiești imaginea unui brand, a unui produs sau a unei afaceri noi. Milionarii care s-au îmbogățit pe cont propriu știu aceste lucruri și le pun în practică.

  • Milionarii sunt pasionați de ceea ce fac

Tot Thomas Corley a aflat și că 85% dintre milionari iubesc ceea ce fac. 81% dintre cei intervievați de autor au declarat că fac mai mult decât le cere jobul, iar 75% au spus că factorul creativitate este absolut necesar succesului financiar. În plus, susține Corley, toate aceste persoane consumă multă energie și pasiune în munca lor. Este firesc și normal. Cu cât îți place mai mult ceea ce faci, cu atât mai mult vei lucra și vei vrea să obții rezultate bune. Este dificil să te îmbogățești din afacerea ta, dacă nu crezi în ceea ce faci – scenariu în care vei deveni apatic și plictisit.

Perseverență, o rețea de relații construită în timp și întreținută și, mai ales, pasiune. Acestea sunt ingredientele care-i separă pe milionari de oamenii obișnuiți. Crezi că le ai?

Sursă foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.