20.000 de cadouri pentru copiii români, trimise din Germania

cadouri din germania
Foto: Pagina de Facebook Tășuleasa Social

Peste 20.000 de cadouri au ajuns săptămâna trecută, cu ocazia Crăciunului, la copii și la familii din județele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj. Darurile au fost oferite de oameni generoși din Germania și au ajuns în România prin intermediul asociaţiilor „Die Johanniter” şi „Tăşuleasa Social”.

Peste 3.000 de elevi, voluntari şi persoane cu dizabilităţi au pregătit pachetele care au fost încărcate în 17 camioane. Familiile au primit alimente, dulciuri, săpunuri, periuţe de dinţi, geluri de duş sau creme, iar copiii au fost încântați de rechizitele și de jucăriile primite în dar. Acesta este al 12-lea an în care cele două organizații le distribuie daruri copiilor din România, relatează adevărul.ro.

În total, voluntarii au acoperit 168 de localităţi cu 17 camioane. „Din aproape 40 de camioane care ajung an de an în Europa de Est, 17 au ajuns la copiii din România. Vom împărţi bucurie copiilor pe o rază de 400 de kilometri”, a povestit Alin Uhlmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Potrivit acestuia, acţiunea nu a vizat numai cazurile sociale, cadourile ajungând la toţi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, indiferent de condiţia lor materială. El a explicat că bucuria este la fel de mare şi în cazul copiilor care au o condiţie materială bună.

Pe de altă parte, familiile cu o stare materială bună sunt încurajate să doneze mai departe cadourile celor care poate au mai mare nevoie de alimentele trimise din Germania.

cadouri din germania
Camion cu daruri din Germania. Foto: Pagina de Facebook „Die Johanniter”

Toţi cei care au primit cadouri sunt încurajaţi să planteze un copac în luna martie a anului viitor drept „recompensă”.

„Am venit pentru că îmi place să ajut, mai ales că aici este vorba despre copii. Cum aţi văzut, copiii s-au bucurat foarte mult de ce au primit şi asta ne bucură şi pe noi. Nu mai contează frigul şi oboseala”, a povestit Vlad, un voluntar de doar 11 ani din Cluj-Napoca.

Silviu Togorean, un student de 23 de ani din Bistriţa, face pe Moş Crăciun pentru copiii din zonele rurale din Bistriţa-Năsăud de 5 ani: „Îmi place să văd copiii fericiţi, iar aici avem ocazia să vedem 1.000 şi chiar 20.000 de copii fericiţi. Satisfacţia pe care o au toţi voluntarii este foarte mare”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Milionarul fără chip” al României trăieşte în anexa unui hotel de 2 stele
Cățelușă paralizată, operată gratuit de un veterinar. Familia sa nu-și permitea intervenția
Zilele libere în 2015

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.