2.000 de euro pentru trei zile. Ce se ascundea în spatele jobului misterios propus unui șofer român

FOTO: GreatNews
FOTO: GreatNews

Un tânăr din Timiș a găsit un anunț de angajare ca șofer pe ruta Budapesta – Viena și a sunat să afle mai multe informații. Însă a avut parte de o supriză mare. Presupusul angajator i-a spus că se ocupă cu traficul de migranți și trebuie să transporte refugiați.

„Căutăm să ne întărim echipa și nu cerem experiență, doar permisul tip B. Munca se face în Ungaria până în Austria, de 3 ori pe săptămână”, suna anunțul de pe internet care i-a atras atenția tânărului.

Potrivit stirileprotv.ro, tânărul a stabilit o întâlnire cu presupusul angajator, a încercat să filmeze discuția dar, la un moment dat, s-a speriat și a pus telefonul în buzunar.

„Eu lucrez cu migranți. Avem norocul că abia acum a început munca. Muncești cu băieții mei, acolo, în Budapesta. (…) Hai să vorbim despre riscuri. Știi că e spațiu Shengen, n-ai frontieră, n-ai poliție, eu vin întotdeauna în fața voastră. Eu, dacă vă zic stop, vă băgați în benzinărie. Eu nu vă zic degeaba. Dacă mă ascultați, nu riscați nimic”, i-a spus presupusul angajator, tânărului.

Tânărul a spus că era vorba despre persoane din Siria, iar cel care îl angaja i-a cerut să-și ia un telefon simplu, fără GPS, să nu fie smartphone. Pentru trei zile de muncă, i s-a promis între 1000 și 2000 de euro, cu mai multe transporturi pe zi, plus cazare și mâncare.

„Deci un prost a făcut el pe deșteptul, a picat, dar e vina lui. Nu m-a ascultat. I-am zis stopează la benzinărie că e filtru, el nu că hai, că rapid-rapid și l-a oprit poliția. Problema lui, nu a mea. Care-i treaba: din Budapesta încărcăm 7, 8 persoane, nu mai mult, înțelegi? După, nu mai vorbești cu mine, banul ți-l iei după fiecare cursă. Am echipa mea cu care fac și cară ca nebunii. Eu vreau să fac mai mulți bani”, a mai spus presupusul angajator.

Cei care transportă ilegal refugiți pot fi condamnați la pedepse grele de închisoare, potrivit legislației din toate țările europene. Recent, un șofer român a fost arestat în Marea Britanie, după ce în camionul său frigorific au fost descoperiți 23 de migranți.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.