15 evenimente sportive pe care trebuie să le vezi în prima parte a anului 2015

An pre-olimpic, 2015 propune numeroase competiții extrem de interesante pentru iubitorii sportului. În acest articol vă prezentăm calendarul sportiv al primei jumătăți a noului an.

Ianuarie 2015

Australian Open. Cum de Simona Halep se leagă și cele mai multe căutări pe Google ale românilor în 2014, dar și câteva din cele mai importante performanțe ale sportului românesc, turneul de la Melbourne, primul de Grand Slam al anului, se anunță a fi o competiție foarte interesantă.

Turneul debutează în 19 ianuarie, iar românca va fi, cel mai probabil, între primele trei favorite la câștigarea trofeului. În 2014, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală la Antipozi. Jucătoarea de tenis din România încă urmărește primul succes într-un turneu de Grand Slam.

Meciurile de la Melbourne, care vor începe noaptea târziu în România, însă în fazele finale se vor disputa la ore rezonabile, dimineața, vor fi transmise de Eurosport.

Cupa Africii pe Națiuni (17 ianuarie – 8 februarie, Eurosport) se dispută în Guineea Ecuatorială.

Turneele finale ale fotbalului de pe continentul african au fost mereu extrem de spectaculoase, așa că tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți o favorită din cele 16 naționale calificate și să urmăriți cea mai importantă competiție a începutului de an.

Tot în ianuarie se dispută și Cupa Asiei (9-31 ianuarie), în care este implicat antrenorul român Cosmin Olăroiu, noul selecționer al Arabiei Saudite, dar și Campionatul Mondial de Handbal, care debutează pe 15 ianuarie, în Qatar.

Februarie 2015

Echipa de Fed Cup a României va încerca să se califice în play-off-ul Grupei Mondiale. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu vor încerca să treacă de Spania, la Galați, în 7 și 8 februarie.

România nu a mai fost în Grupa Mondială din 1992.

Echipa de Fed Cup a României (activenews.ro)
Echipa de Fed Cup a României (activenews.ro)

Martie 2015

În ziua de 15 ia startul și un nou sezon al Formulei 1. Primul Mare Premiu al anului va fi cel din Australia, de pe circuitul din Melbourne.

Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic se dispută în China, la Shanghai, între 23-29 martie. Japonezii Yzuru Hanyu și Mao Asada vor încerca să își apere titlurile individuale cucerite pe teren propriu, la Saitama, în 2014.

Aprilie 2015

Rămânem în China și pentru cea mai importantă întrecere a lunii aprilie. Între 26 aprilie și 3 mai, la Suzhou, se dispută Campionatele Mondiale de Tenis de Masă. Gazdele sunt mari favorite la cucerirea tuturor medaliilor puse în joc, însă și România are o delegație puternică, mai ales în competițiile feminine.

Mai 2015

În prima zi a lunii mai debutează Campionatele Mondiale de Hochei pe Gheață, competiție care se desfășoară în Cehia. Rusia speră să își apere titlul suprem cucerit în 2014, în Belarus.

Jocurile statelor mici din Europa se desfășoară în Islanda, între 9 și 31 mai. La competiție participă sportivi din nouă țări foarte mici de pe Bătrânul Continent: Andorra, Cipru, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Muntenegru și San Marino.

Tot în mai, dar pe 27, se va disputa și finala Ligii Europa, în Polonia, la Varșovia.

De asemenea, turneul de la Roland Garros se va disputa în luna mai, cu toate că nu a fost anunțată încă o dată oficială pentru startul competiției de Grand Slam organizată anual pe zgura pariziană.

Iunie 2015

A șasea lună a anului programează Cupa Mondială de fotbal feminin, care are loc în Canada, timp de o lună, cu începere în 6 iunie. De asemenea, România și Ungaria găzduiesc Europeanul feminin de Baschet, între 11 și 28 iunie. Este cea mai importantă competiție organizată în țara noastră în 2015.

Eurobasket 2015
Eurobasket 2015

La fel ca în cazul Roland Garros, nici Wimbledon nu și-a anunțat încă exact data de start, însă cu siguranță ea va fi cândva spre sfârșitul lunii iunie.

Finala Ligii Campionilor la fotbal, care va fi găzduită de Stadionul Olimpic din Berlin, se va disputa în 6 iunie.