12 produse din vremea comunismului care se vor întoarce în magazine

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a acordat unor producători primele atestate pentru rețete consacrate în vremea comunismului. În următoarea perioadă, e posibil să apară în magazine produse precum: „Franzelă București”, „Împletiți suprapuși”, „Pâine albă cu cartofi”, „Pâine neagră cu cartofi”, „Pâine semialbă cu cartofi”, Cabanos, Ciolan presat, Crenvurști cu carne vită, Jambon afumat fără os, Mușchi file afumat, Parizer, Salam “Torpedo”.

„Suntem astăzi în fața unui moment important în care concretizăm o activitate începută în luna martie a acestui an, prin care am introdus în industria alimentară anumite produse pe care le puteți vedea astăzi aici, obținute după rețete consacrate, așa cum au fost ele denumite într-un ordin de ministru pe care l-am aprobat împreună cu Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor și cu Ministerul Sănătății și pentru asta vreau să îi mulțumesc domnului ministru Bănicioiu pentru că este alături de noi astăzi, pentru a vedea și produsul muncii noastre din această perioadă”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Rețetele au o vechime de peste 30 de ani, din vremea în care aditivii și înlocuitorii nu erau folosiți. Lista este deschisă, iar de săptămâna viitoare, șapte tipuri de cașcaval și patru produse din lapte și brânzeturi vor face parte din grupa „rețetelor consacrate”.

Aceste alimente urmează să fie prezente pe rafturi cu un logo special. „Începând de astăzi, în anumite magazine de desfacere veți găsi aceste produse care vor fi marcate de un logo special. Acest logo îl obțin produsele atestate de către o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, a completat Daniel Constantin.