10 sfaturi pentru alegerea unei drujbe

Un motoferăstrău nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Vă ajută la curățarea și toaletarea copacilor, dar și la tăierea și mărunțirea lemnelor de foc din gospodărie.

Gândiți-vă cât de utilă vă poate fi o drujbă după o furtună în timpul căreia au cedat crengile unor copaci. În doar câteva minute ați rezolvat întreaga problemă. Gândiți-vă și cât timp și energie economisiți atunci când trebuie să tăiați lemnele pentru iarnă, care să se potrivească pentru sobă, șemineu sau centrală.

Cum alegem o drujbă? Ei bine, există câteva lucruri de care să ținem cont, astfel în cât să se potrivească nevoilor tale. În ceea ce privește alimentarea, există drujbe care funcționează cu acumulatori de energie și se încarcă la prize și drujbe pe benzină, clasice. Specialiștii le recomandă pe cele pe benzină.

Avantajele celor pe benzină sunt că au o mai mare mobilitate și nu depind de o priză la care să se alimenteze. Pentru mai multe detalii tehnice pe benzină puteți studia un model de drujbă Husqvarna, considerată de profesioniști una dintre cele mai sigure.

Alegeți o drujbă cu amortizoare ale vibrațiilor

În ceea ce privește puterea unei drujbe pe benzină pentru gospodărie, recomandarea este să aibă între 30 și 45 de centimetri cubi. Sunt perfecte pentru a tăia crengile uscate ale copacilor din curte și pentru pregătirea lemnelor de iarnă. Drujbele de ultimă generație au un consum mai mic și o degajare redusă de noxe.

În ceea ce privește rezervorul, la drujbele care se folosesc la gospodărie acesta este de aproximativ 300 de mililitri. Este suficient pentru o repriză lungă de tăiat lemne.

Un alt sfat al specialiștilor este să alegeți un model de drujbă care să amortizeze vibrațiile.

Atunci când alegeți o drujbă trebuie să fiți atenți și calitatea lanțului. Acesta trebuie să fie din oțel de calitate, iar pachetul trebuie să conțină lamă și lanțul, amândouă oferite de producător.

Nu ignorați nici echipamentul de protecție, care este foarte important. De obicei, acesta este format și pantaloni rezistenți la tăieri, cască de protecție, mănuși din material special conceput pentru prindere fermă, ochelari de protecție, căști de protecție și bocanci.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.