”România neîmblânzită”. 10 imagini minunate care ne-au convins să vedem filmul

Foto: romanianeimblanzita.ro

”România neîmblânzită” a avut deja avanpremiera, producția urmând să ajungă în cinematografele din întreaga țară începând cu data de 13 aprilie.

„Este cel mai frumos, mai mișcător și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi”, spune un om care a văzut foarte multe la viața sa, alpinistul Alex Găvan.

„Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul și haita de lupi care își dispută o carcasă de cerb sau Făgărașul între Vânătarea lui Buteanu și Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume sunt doar câteva din imaginile ce vor deveni iconice și vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia.

În același timp, filmul este și un semnal de trezire la realitate, de conștientizare a echilibrului extrem de fragil în care se află aceste ecosisteme ca urmare a intervenției umane nesăbuite.

O meditație către conștientizarea faptului că noi ca națiune nu vom mai putea exista în viitor dacă ne destructurăm cadrul care face posibilă însăși existența noastră. […] România Neîmblânzită este un film așa cum nu ați mai văzut niciodată despre țara aceasta și o radiografie a ceea ce încă mai este acum, o capsulă a timpului ce va funcționa ca o probă pe baza căreia vom fi judecați în viitor”, completează Găvan.

Ursul. Foto: romanianeimblanzita.ro

”Am descoperit foarte multe lucruri pe care nu le știam și îmi dau seama câte ar mai fi de învățat” – Maia Morgenstern, actriță

Caii din Deltă. Foto: romanianeimblanzita.ro

”Mi-a plăcut foarte multe, este un documentar pe care l-aș recomanda tuturor adulților, dar mai ales tuturor copiilor” – Andreea Esca, jurnalist

Capra neagră. Foto: romanianeimblanzita.ro

”România neîmblânzită este un film foarte necesar pentru că noi suferim de o lipsă acută de filme care să ne facă să ne simțim bine că suntem români” – Tudor Giurgiu, regizor

Lupul. Foto: romanianeimblanzita.ro

”Încă trebuie să îmi găsesc cuvintele, a fost emoționant. Am apreciat atenția cu care au urmărit să ne arate câtă frumusețe este în țara noastră” – Adrian Oianu, designer vestimentar

Popândăul. Foto: romanianeimblanzita.ro

”Este pentru prima dată când am văzut un film atât de bun, atât de convingător și atât de frumos” – Victor Rebengiuc, actor și vocea filmului în limba română (cei care ascultă versiunea în engleză vor auzi vocea lui Mark Strong)

Râsul. Foto: romanianeimblanzita.ro

Filmările au durat 12 luni, pentru ca echipa de filmare să poată surprinde toate sezoanele României, în peste 80.000 de kilometri folosind șase tipuri diferite de transport (mașină, barcă, avion, elicopter, snowmobil și mașinuță de golf).

Șacalul. Foto: romanianeimblanzita.ro

S-au făcut filmări în Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamț, Peșteraa Urșilor, Munții Apuseni, Pajiștile înflorite și sălbatice din Viscri, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beușnița, Parcul Natural Văcărești, București, Cluj, Iași.

Vulpea. Foto: romanianeimblanzita.ro

”În cinematografele din România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, iar premiera va avea loc pe data de 13 aprilie 2018. Documentarul România neîmblânzită este un pas important în construirea unor demersuri viitoare de susținere a unor cauze ecologice”, se arată pe siteul oficial al producției.

Zimbrul. Foto: romanianeimblanzita.ro

Filmul este finanțat de Auchan România și de ONG-ul de mediu TENT – The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence.

Cerbul. Foto: romanianeimblanzita.ro